Så blev Johnny Depp pank

Före detta medarbetare avslöjar filmstjärnans överdådiga leverne

1 av 3
NÖJE

HOLLYWOOD

Johnny Depp må vara ett geni framför kameran.

Bakom plånboken framstår han som en idiot.

Varje månad bränner han närmare 20 miljoner kronor.

Bakom larmrapporten som visar stjärnans ekonomiska krisläge står hans före detta affärsmanagrar, advokatbröderna Joel och Robert Mandel.

Nyligen stämdes de av Depp för att inte ha skött sina uppgifter – något som ska ha lett till den frånskilde 53-åringens problem.

Nu slår de tillbaka.

I en 28-sidig motstämning visar de hur Depp under deras 17-åriga samarbete bränt pengar som om det inte fanns någon morgondag.

De skriver att han haft en ultralyxig livsstil som ofta kostat mer än 20 miljoner kronor att underhålla per månad – något han inte hade råd med.

Sen listar de exempel på hur skådespelaren som dragit in miljardbelopp gör av med pengarna lika snabbt.

Lustjakt och kanon

Depp spenderade drygt 660 miljoner kronor på att köpa, renovera och möblera 14 hus, inklusive ett slott i södra Frankrike, en serie öar i Bahamas, flera hus i Hollywood, ett gäng takvåningar i Los Angeles och en hästfarm i Kentucky.

Förutom fastighetsskatt, underhåll och försäkring krävde bostäderna anställd personal.

Han köpte under samma tidsperiod en lustjakt på 150 fot som han renoverade. Alltihop gick loss på 160 miljoner kronor.

Han la ytterligare tiotals miljoner kronor på att köpa och underhålla 45 lyxbilar.

Varje månad la han 264 000 kronor på exklusiva viner som han lät flyga in var än i världen han befann sig.

Han betalade också mer än 25 miljoner kronor för en specialtillverkad kanon som skulle skjuta ut askan efter hans kompis, författaren Hunter Thompson, över Aspen i Colorado.

40 heltidsanställda

Depp ska också ha spenderat vilt för att skapa en massiv konstsamling med fler än 200 verk. Konstnärer som föll honom i smaken var Andy Warhol, Gustav Klimt, Jean-Michel Basquiat och Amedo Modigliani.

Han köpte också det finaste i smyckeväg och cirka 70 samlargitarrer.

Ytterligare tiotals miljoner kronor la stjärnan på sällsynta och dyra Hollywoodprylar. Han har enligt stämningsansökan tolv lagerlokaler fyllda med prylar från ikoner som Marilyn Monroe, John Dillinger och Marlon Brando. Bara arkivkostnaderna för ägodelarna har gått loss på mer än 8,8 miljoner kronor.

Depp uppges ha runt 40 heltidsanställda som jobbar åt honom runt om i världen.

Han har livvakter som skyddar honom och hans familj dygnet runt, 365 dagar om året, var de än befinner sig. Bara vakterna i hans barns skolor kostar mer än 1,3 miljoner kronor i månaden.

Bara privatflyg

Depp uppges också vägra flyga något annat än privatplan och kräver alltid minst ett Gulfstream GV eller bättre. Bara flygkostnaderna för Depp går varje månad loss på mer än 1,7 miljoner kronor.

Depp har enligt affärsmanagrarna också varit frikostig mot släkt, vänner och vissa anställda. Under åren har han gett dem pengar eller gåvor värda mer än 88 miljoner kronor.

Depp stämde nyligen bröderna Mandel mångmiljonbelopp i skadestånd.

I ett svar på kravet motkräver de honom på återbetalning av ett lån på 45 miljoner kronor, obetalda arvoden på närmare 4,5 miljoner kronor och tycker att det är dags att ”Depp tar ansvar för sina handlingar”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Privatflyg

Hollywood