Här sörjer svenskarna Paul Walker

1 av 17
NÖJE

Här hedrar svenskarna Paul Walker.

På Ikeas parkering i Bäckebol sörjdes skådespelaren av hundratal fans.

– Stämningen var dyster, säger boråsaren Christopher Reinholdsson.

På söndagskvällen anordnades flera minnesstunder i Sverige till ”The fast and the furious”-skådespelaren Paul Walkers ära.

Walker dog i en våldsam bilolycka tillsammans med sin vän Roger Rodas i dennes Porsche Carrera GT när de tog en åktur under en välgörenhetsgala utanför Los Angeles på lördagen.

Aftonbladets fotograf Thomas Johansson var på plats på Ikeas parkering i Bäckebol där hundratals fans hade samlats för att visa sin respekt för skådespelaren som gestaltat Brian O'Connor i fem av av de sex bilfilmerna i ”Fast”-sviten som hittills kommit ut.

– De hade samlats där för att hedra honom. Han verkade vara en riktig hjälte för dem. Det var säkert tvåhundra personer där, det var fullt med folk och bilar, säger han.

På parkeringen tändes ljus som bildade texten: ”RIP Brian”, som en hyllning till Paul Walker och hans mest berömda rollfigur Brian O'Connor.

Biluppvisningar och tända ljus

Parkeringen spärrades av och flera av de närvarande bjöd på uppvisningar med sina egna bilar.

En av dem som samlats på parkeringen var boråsaren Christopher Reinholdsson. Det var tack vare den första filmen i sviten som hans bilintresse väcktes till liv.

– Allting började när jag var jätteliten. Jag var tolv bast när jag såg första filmen och blev helt frälst. Sedan har det hängt i sedan dess. Jag är ett hängivet fan som verkligen ville visa min respekt till honom. Tända ljus och hedra honom. Det var lite tungt att gå dit och tända ljuset. Stämningen var dyster men det finns inte mycket att göra, säger han.

Det var streetraceföreningen OSR, Old school racing, som arrangerade minnesstunden.Magnus Müller från Hönö är en av medlemmarna.

– Man har kunnat relatera väldigt mycket till Paul Walker, sett sig själv i honom, på grund av det man håller på med. Mitt intresse för streetracing växte sig ännu starkare när filmerna väl kom. Att han var död var det första jag läste när jag vaknade och det gjorde mig lite ledsen, säger han.

Magnus Müller tror att Paul Walkers popularitet ökade med tanke på att skådespelaren hade ett stort bilintresse privat.

– Det har nog spelat stor roll, att folk har kunnat relaterat mer till honom. Att han bibehållit sitt intresse både i filmerna och utanför.

Paul Walker blev 40 år.