Nöje

DiCaprio vinner en Oscar – i Ryssland

Av: 

Hannes Lundberg Andersson

Snart ryss?
Snart ryss?

NÖJE

Var inte ledsen Leo, nu får du din Oscar ändå.

En rysk teatergrupp har gjort DiCaprio till hedersmedlem och belönar honom med roller och en statyett – en ”rysk Oscar”.

För femte gången snuvades Leonardo DiCaprio på en Oscar under söndagens stora gala i Hollywood, USA.

Men inte behöver den 39-årige skådespelaren vara ledsen för det. Nu belönas han nämligen med en ”rysk Oscar” av en teatergrupp från Tjeljabinsk i de ryska Uralbergen, skriver Hollywood Reporter.

Enligt Yury Sychev, teaterns talesman, har sällskapet beställt en statyett som liknar en mer muskulös Oscar. De planerar att flyga den 1,5 kilo tunga muskelmannen till skådespelaren i USA.

– Den bestämda ryska Oscarn ska påminna DiCaprio om att han måste röra sig trots alla motgångar, säger han till lokaltidningen Khoroshiye Novosti.

Ska få stora roller

Som om statyetten inte var nog gör teatergruppen dessutom DiCaprio till hedersmedlem i sitt sällskap och erbjuder honom roller i ryska produktioner. Trots att han inte kan ryska.

– Eftersom Leonardo inte kan prata ryska kan vi börja med att erbjuda honom en ordlös roll som tjänare i pjäsen Plennye Dukhi, säger Sychev.

Med tiden är det däremot tänkt att DiCaprio ska få större roller, menar han.

– Att lära sig repliker på ett främmande språk utan att veta vad det betyder borde inte vara något problem för en sann skådespelare, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert: