”Satsa på form och färg”

NÖJE

Så ska håret se ut i höst

Sofi Fahrman tog ett trendsnack med Teemu Koivisto från frisörsalongen Mika’s KOIVISTO/KARLSSON

Vilka färger/frisyrer är det som gäller in höst?

– I höst kan du se två olika riktningar med hårfärger. Den ena bygger på mer naturliga skiftningar med mjuka färger som reflekterar än mer jordnära naturbarnkänsla. Den andra är mer konstgjorda nyanser blandade in i mustiga basfärger med extrem glans för att ge ett mer futuristiskt intryck.

– Gemensamt för båda riktningar är att färgen används för att förstärka form och textur i håret. Om du är blondin, brunett eller rödhårig spelar mindre roll, de olika stilarna passar till de flesta nyanser. Det är mer stil och känsla som regerar i höst i?stället för någon speciell färgnyans.

– När det gäller färgval är det viktigt att det kompletterar var och ens hud- och ögonfärg samt din personliga stil. Säkrast är att rådfråga din frisör som kan hjälpa dig med att hitta den perfekta höstfärgen. I höst får det gärna synas att du har färgat håret!

Hur ska man ta hand om sitt hår efter mycket sol och bad?

– Det bästa för håret är att redan innan sommaren förebygga slitage med hjälp av en solskyddande serie.

– Efter sommarens påfrestningar är ett besök hos frisören att rekommendera. Genom att jobba med färger som reflekterar mycket ljus kan man dessutom få det slitna håret att se friskare och glansigare ut.

– En djupverkande inpackning, till exempel Sebastians ”Potion 7”, är en perfekt inpackning för hår som tagit skada av solen. ”Potion 7” är dessutom ett praktiskt val eftersom den appliceras i torrt hår och den kan lämnas kvar i allt från fem minuter till en hel natt eller dag. För extra vård kombinera med ett ”leave in”-balsam, till exempel Sebastians ”Potion 9”.

Vad är höstens no-no?

– I höst känns det som kompromisser som till exempel smyghockey går bort. Modet i övrigt är väldigt brett, det handlar mer om personlig image än någon lag om mode. Oavsett stil eftersträvas en exklusiv och skräddad finess på frisyren så hemmafärgningar på det solblekta håret är höstens no-no.

Nämn en kändis som har rätt stil på håret?

– Juliette Lewis, Victoria Silvstedt i Sisters kampanj (brunett) och modellen Agyness Deyn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode