Nöje

”Jag åt tomatsoppa med Bruce Dickinson”

Av: 

Zendry Svärdkrona

NÖJE

Läs hela chattet med Aftonbladets hårdrocksrecensent Mattias Kling

Aftonbladets hårdrocksexpert Mattias Kling.
Aftonbladets hårdrocksexpert Mattias Kling.

Mattias Kling säger: God eftermiddag, vänner. Nu är jag här.

Maiden666 säger: Tjenare Mattias...några förhoppningar inför dessa underbara sverige spelningar..några överaskningar på g tror du?

Mattias Kling säger: Maiden666: Tjenare. Jag får i alla fall hoppas att det blir bättre än premiären jag såg i Ålborg. Och överraskningar... tror tyvärr inte det.

camilla säger: vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick i jobbet?(eller utanför=)när blev du som mest starstrucked så att säga....

Mattias Kling säger: Camilla: Oj då... Man blir ju blasé med åren. Men när jag besökte amerikanska bandet Bad Religion i deras studio var stort. Och, dessutom att äta tomatsoppa med Bruce Dickinson i England i juni. Det var lätt surrealistiskt. :)

Ankie säger: Tja!! Vet du nånstans man kan se låtlistan redan nu??

Mattias Kling säger: Ankie: Leta reda på min recension från Ålborg förra veckan. Där är låtlistan, och jag kan nästan ta gift på att den blir likadan under Sverigespelningarna.

erik15 säger: Vem är den mest överskattade rock artisten?

Mattias Kling säger: erik15: Personligen skulle jag säga Michael Jackson. Men det är bara vad jag själv tycker. Inte min genre, liksom.

harris säger: Hej mattias! Hur länge ska våra hjältar orka ? iron maiden är helt sjukt bra... vi ses i göteborg den 20/11.....

Mattias Kling säger: harris: Ja, de verkar vara i god kondition så säkert en fem år till. Steve har ju sagt att det ska bli i alla fall ett studioalbum till, så det får vi ju hoppas på.

Jackie säger: Hej Mattias! Vad ar det egentligen som gor Iron Maiden sa stort? Vad ar deras hemlighet enligt dig? Ocksa givetvis en sjalvklar fraga. Vilken ar din favorit Maiden-platta? /Jakob, svensk utbytesstudent i Minnesota

Mattias Kling säger: Jackie>> Jag skulle vilja säga att Maiden är unika. De har ett eget sound som definierar dem, och sen har de egentligen aldrig följt trender för att bli stora. Det är snarare så att världen runt dem har anpassat sig, i stället för bandet i sig. Och bästa plattan: Number of the beast.

Paul säger: Hej, jag och fyra kompisar ska upp till Sthlm den 25 nov och kolla på Maiden. Vi blev rätt paffa när vi fick se setlisten från Köpenhamn.. Tror du chansen är stor att de har samma set-list eller kommer de spela flera klassiker för oss svenskar.. med tanke på att vi är deras favoriter.

Mattias Kling säger: Paul>> Tyvärr, för er del, så kan jag nog garantera att det blir likadant även i Sverige. Maiden har inte för vana att ändra någonting under sina turnéer. Men man kan ju alltid hoppas.

camilla säger: vilken är den trevligaste/otrevligaste artist du mött?

Mattias Kling säger: Camilla>> Trevligaste: Grabbarna i In Flames är nice. Otrevligaste: Brody Armstrong i The Distillers.

Oskar säger: Varför tycker Iron Maiden att den svenska publiken är bäst?

Mattias Kling säger: Oskar>> Säkerligen för att det gensvar de får här är unikt.

Trooper säger: Vilken är den bästa Maiden-spelningen du sett?

Mattias Kling säger: Trooper>> Förutom självklara nostalgistunder under 80-talet så var Ullevi förra året något extra.

Ingo säger: Hej Mattias! Vilket är ditt favorit hårdrocksband worldwide?

Mattias Kling säger: Ingo>> Skulle du frågat mig för exakt ett dygn sedan hade jag sagt Slayer, men jag blev lite besviken på giget här i Stockholm i går. Så i dag säger jag Metallica.

Danny säger: Är ett gitarrsolo ett måste i en Maidenlåt för att vara bra? Är det därför Metallica backar i sin karriär. Vilket solo tycker du är bästa skrivna?

Mattias Kling säger: Danny>> Solon och Maiden går ju hand i hand. Men jag förstår inte vad du menar med att bandet backar? De är kanske större än någonsin just nu.

säger: hur länge har du jobbat på aftonbladet?vad har du gjort innan dess?

Mattias Kling säger: Jag har jobbat på Aftonbladet i snart tio år. Dessförinnan har jag jobbat på en rad landsortstidningar.

Berne säger: Tjena hej, många fans och skribenter höjer ju Maidens senaste alter till skyarna, sedan när de som nu lirar alla låtarna live så blir de sågade för att köra för mycket nytt, lite dubblmoral på något sätt, eller vad anser du om det??

Mattias Kling säger: Berne>> Jag förstår vad du menar, det är lite tudelat det där. Nya albumet är i min mening det bästa sedan "Seventh son..." och jag förstår att gruppen vill köra det fullt ut live. Men samtidigt kan jag inse att folk tycker det blir för lite "klassiker". Blott fem gamla låtar kan ju anses vara snålt.

säger: Hur funkar Globen för ett band som maiden? tänker mest på ljudet.

Mattias Kling säger: Ljudet i Globen brukar vara okej i alla fall.

thååmas säger: lyssnar du bara på hårdrock eller är det nått annat du lyssnar på? isåfall vad?

Mattias Kling säger: thååmas>> Jag anser mig ha en relativt bred musiksmak och blandar allt mellan Napalm Death och Johnny Cash. Det enda jag inte begriper är r'n'b och jazz.

Mia säger: Varför så många spelningar i Stockholm och bara endast en i Göteborg, kan du svara på det?

Mattias Kling säger: Mia>> Det vet jag faktiskt inte. Det kanske har att göra med att det går in fler människor i Globen än i Scandinavium.

rasse säger: Hejsan, känner du alla i Iron Maiden?

Mattias Kling säger: rasse>> Hej, jag känner ingen i Iron Maiden personligen.

erik15 säger: Tjena Mattias! Vilken rocklåt tycker du är den bästa genomtiderna?

Mattias Kling säger: erik15>> Tjenare. Och du... en omöjlig fråga. Ge mig 100 låtar så kanske, men en går inte att välja. Det beror helt på humör och så.

säger: Hur gör du när du recenserar en platta lyssnar igenom den lite snabbt o betygsätter den eller lyssnar igenom den ordentligt?

Mattias Kling säger: Jag lyssnar på en skiva minst fyra gånger, ibland fler, innan jag bildar min uppfattning. Hur många det blir beror lite på när jag får den i min hand. Skivbolagen ser inte alltid till att jag har grejerna tidigt, och då blir det kanske bara fyra genomlyssningar.

Kjelle säger: Vilken rock-upplevelse har varit häftigast hittils i ditt liv?

Mattias Kling säger: Kjelle>> Oj. Det är många det. Måste fundera lite.

66666666 säger: gillar du dödsmetall?

Mattias Kling säger: 66666>> Japp, det gör jag verkligen. Morbid Angel, Entombed, Dismember, Vader... Ja, många grupper. Just nu har jag återupptäckt Edge Of Sanity. Damn good.

Jacob säger: Tjena. Tror du att vi får uppleva den magiska stämingen på globen idag?

Mattias Kling säger: Jacob>> Tja. Ja, jag hoppas verkligen det.

Moderator säger: Dags för sista frågan!

Steve Sjöquist säger: Om du fick välja att vara en av de stora metal gudarna för en vecka vem skulle du välja o varför?

Mattias Kling säger: Steve>> Hehe... Är lite frestad att säga Lemmy där, för han verkar ha kul mest hela tiden. Men det vore coolt att byta med Dickinson och pendla mellan att spela inför fanatiska åhörare och flyga. Det vore ju coolt om något.

Moderator säger: Tack Mattias Kling! Och tack till alla som ställt frågor.

Mattias Kling säger: Tack för era frågor alla.

Vi ses i Globen om några timmar.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert: