Åklagaren lägger ner våldtäktsanklagelserna mot Sylvester Stallone

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: James Higgins / Splash News
Sylvester Stallone.

Sylvester Stallone anklagades i december för att tillsammans med sin livvakt ha våldtagit en 16-årig flicka.

Skådespelaren nekade till det påstådda övergreppet.

På tisdagen meddelade åklagaren att åtal inte kommer väckas mot Stallone.

I november 2017 offentliggjordes en polisrapport där Sylvester Stallone och hans livvakt anklagades för våldtäkt. Övergreppet ska ha inträffat på skådespelarens hotellrum på Hilton hotell 1986. Den utsatta kvinnan var vid tillfället 16 år gammal. Stallone var 40 år gammal. Hans livvakt, som sköts till döds av polisen i en trafikkontroll 2013, var 27.

Enligt polisrapporten tvingade Stallone och livvakten 16-åringen till flera sexuella handlingar.

Väcker inte åtal

Nu väljer åklagaren att lägga ner anmälan mot honom. Något åtal kommer inte väckas mot Sylvester Stallone på grund av bristande bevisning. Inga vittnesuppgifter har kunnat styrka kvinnans berättelse.

Källor med insyn i utredningen uppger för TMZ att två vittnen gett en annan historia, som går emot kvinnans uppgifter. Utredningen försvårades dessutom av att det gått över 30 år sedan de påstådda övergreppen.

Har nekat till allt

Sylvester Stallone har hela tiden nekat till anklagelserna. I december 2017 kritiserade Stallone kvinnan för att ha smutsat ner sitt och familjens rykte.

Polisanmälan gjordes ett år innan Stallones halvsyster Toni-Ann Filiti anklagade stjärnan för att i åratal utsatt henne för våldtäkt och sexövergrepp. Stallone nekade till anklagelserna, men gjorde enligt Daily Mail till slut upp i godo med halvsystern.

Uppgörelsen ska ha kostat honom en engångssumma om 17 miljoner kronor plus 140 000 kronor i månaden under resten av Toni-Anns liv. Hon avled 2012 i lungcancer.

ARTIKELN HANDLAR OM