Larz-Kristerz krav inför ”Stjärnornas stjärna”: Skaffa vikarie

När sångaren tävlar i TV4 spelar bandet med en ersättare: ”All eloge till honom”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han var tvungen att be bandmedlemmarna om lov för att ställa upp i ”Stjärnornas stjärna”.

Nu giggar Larz-Kristerz med vikarie medan Peter Larsson tävlar i TV4.

– Vi är fem stycken som lever på Larz-Kristerz och det blir ju svårt att slå stopp i maskineriet då, säger han.

För Peter Larsson, 41, var det självklart att tacka ja när han fick frågan om att vara med i ”Stjärnornas stjärna”.

Men först var han tvungen att be bandmedlemmarna i Larz-Kristerz om lov. Och kolla in några av avsnitten från första säsongen.

– Jag är ute och spelar varje helg så jag har missat hela serien, så jag fick lov att titta lite vad det var för nånting, men naturligtvis, få en sån fråga. Det är klart att man vill vara med, säger han.

Vikarie i Larz-Kristerz

Vad säger bandkollegorna?

– De tycker att det är kul, jag pratade med dem innan jag tackade ja naturligtvis, ”är det okej? Kan vi göra det här?”, säger han.

Peter Larsson.
Foto: MICKAN PALMQVIST
Peter Larsson.

Och samtidigt var det inte bara att ta ledigt och låta bandet vila medan Peter Larsson tävlar i TV4. Larz-Kristerz har i stället plockat in en vikarie för sin sångare, Martin Nilsson, som tidigare sjungit i dansbandet Donnez och även tävlat i talangsåpan ”Fame Factory”.

– Vi har faktiskt hittat en jätteduktig kille som ska vikariera för mig på de här spelningarna. All eloge till honom som ställer upp på de villkoren, för man vet ju inte hur länge man blir kvar i det här programmet, säger Peter Larsson.

Ville inte boka av spelningar

Blev ni tvungna att göra så för att ni försörjer er på att vara ute och spela?

– Ja faktiskt. Vi är ju fem stycken som lever på Larz-Kristerz och det blir ju svårt att slå stopp i maskineriet då. Dessutom är vi bokade så långt i förväg så man kan inte bara boka av en massa spelningar som är inbokade redan.

Förra året drabbades Arvingarna av samma dilemma när Casper Janebrink tävlade i ”Stjärnornas stjärna”. Han valde då att dela sitt gage från tv-programmet med bandkollegorna. Men för Larz-Kristerz var det lika viktigt att inte ställa in bokade spelningar.

– Jag är jätteglad för att det löst sig och jag ser verkligen fram emot det här programmet, jag är hedrad att få vara med i det här gänget, säger Peter Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE