Kändisarna tyckte till om Ranelids insats

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Twittrade sött och salt under Melodifestivalen

1 av 6
Tyckarvänlig Björn Ranelid piskade upp känslor medan kompanjonen Sara Li kom i skymundan.

Både sött och salt.

Kändisarna tyckte till om Björn Ranelids insats på Twitter.

– Jag har just slutat vara homosexuell, skrev Jonas Gardell.

Den som fick känslorna att svalla mest av veckans artister i Melodifestivalen var utan tvekan författaren Björn Ranelid som framförde bidraget ”Mirakel” tillsammans med sångerskan Sara Li. Både i Aftonbladets livekommentarer och på Twitter höjde tittarna sina röster både för och emot det svarta Melodifestivalfåret.

Oanständig

Kändisarna var inte sena att tycka till om prestationen, Niklas Strömstedt skrev redan innan programmet: ”Läser om Ranelid och hans låt och jag säger det bara en gång: ordet som kommer för mig är lasciv (oanständig, reds. anm.)

Komikern Özz Nujen var inne på samma linje: ”’Jag gör det ingen Nobelpristagare i kemi, fysik eller medicin klarar av’ säger Björn Ranelid. ’Eller vill’ glömde han lägga till”

Idolprofilerna tyckte till

Per Lernström har inte fått kommentera bidragen under sin tid i Idol men nu var det fritt fram: ”Vilket jäkla bra program det var. Sånt underbart genidrag att ta med Ranelid.”

Den forna Idol-jurydeltagaren Daniel Breitholtz hade sin idé om ”Mirakel”-succén: ”Klart folk proteströstar genom att rösta på Ranelid. Samma anledning som man trycker tvärtom i webenkäter hos kvällstidningar.”

”Kusligt och obehagligt”

Alex Schulman: ”Ranelid. Det går inte att skämta om. Jag kände bara att det var ledsamt. Sorgligt. Det går aldrig mer att skämta om Ranelid.” Han fortsatte strax: ”Han sjunger om kvinnan, men när de ropade ’melodi nr 8’ så sket han så TOTALT i sin sångpartner. Kusligt, obehagligt, vidrigt.” Han bloggade sedan om händelsen.

"Skaffa er ett liv!"

Jonas Gardell skrädde inte orden: ”När Ranelid rappar om sin säd är det något som går sönder inom mig. Jag har just slutat vara homosexuell.”

Någon som vände sig emot Twitterstormen var statsvetaren Stig-Björn Ljunggren: "Kul att Ranelid fått upp alla Janteidioter på banan. Skaffa er ett liv."

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN