Idol

PRESENTERAS AV

”Idolerna” slår tillbaka mot Nikki Amini

Efter kritiken – William Segerdahl: ”Tränat som en idiot och så får man det, det är inte så jätteskönt”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon sågade dem kollektivt.

Nu slår ”Idol”-killarna tillbaka mot juryns Nikki Amini.

– Det stämmer inte, säger Sebastian Walldén.

Nöjesbladets intervju med juryns Nikki Amini, 34, efter förra veckans fredagsfinal har blivit veckans stora snackis i ”Idol”-lägret.

Nikki rasade över att Nathalie Brydolf, 23, röstats ut ur tävlingen och att Kadiatou Holm Keita, 17, nu är enda tjej kvar i tävlingen.

– Nathalie har färdigheter och en bredd som saknas hos de fyra killarna som är kvar i tävlingen. Samma bredd och kvaliteter som också Kadiatou har. Killarna är väldigt enkelspåriga. Deras starkaste framträdanden har alltid varit när de i princip inte gör så mycket, utan bara sjunger en fin ballad, sa Nikki då.

”Killarna har sjukt bra nivå”

Intervjun har fått ”Idol”-killarna att gå i taket.

– Jag har kämpat dag in och dag ut, jag har tränat som en idiot varje vecka och så får man det, det är inte så jätteskönt, jag såg intervjun faktiskt. Det är synd att hon tycker det, säger William Segerdahl, 16.

– Någonstans tror jag ändå att på att både jag och alla killar som är kvar också har en sjukt bra nivå.

Sebastian Walldén, 23, tycker också att Nikki Amini har fel.

– Jag tänker att hon kanske kommer få äta upp det den här veckan. Vi har fått låtval också, vi bestämmer ju inte helt själva alltid, det kan ha varit det som har gjort att vi killar inte har fått chansen att köra de här överdansiga låtarna, säger han.

1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg
Nikki Amini.

Tittarna håller inte med

Känns det hon sa orättvist?

– Jag tycker inte det för det stämmer inte. Det finns killar här som har mer att ge och det kommer att visa sig denna vecka.

William Strid, 21, har tagit med sig dansare med sig i en upptempolåt den här veckan för att motbevisa Nikki. Samtidigt konstaterar han att tittarna uppenbarligen inte tycker samma sak som jurymedlemmen eftersom han är kvar i tävlingen, till skillnad från alla som åkt ut.

– Det är klart att hon var lite hård, men jag tar inte åt mig så mycket så mycket. Jag är ju kvar, så det är bara att köra, säger han.

Ger Nikki delvis rätt

Bragi Bergsson, 25, ger ändå Nikki Amini delvis rätt i sin kritik:

– Jag som är helt grön i det här har försökt mig på att dansa lite, men det går inte lika bra för mig. Det är bara fakta liksom, jag tar inte så hårt på det. Och Nikki har väl lite delvis rätt i det också, säger han.

Det som var kritik för killarna var också beröm för den enda kvarvarande tjejen, Kadiatou.

– Det motiverar mig till att kämpa hårdare. Jag har inte gett allt än på scenen. Det är bara att lägga in en ny växel för varje vecka, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN