Linda Thelenius: ”Jag har felaktigt hängts ut i media”

avBenjamin Andrée

NÖJE

Linda Rosing bytte namn, dokusåpor och löpsedlar mot ett liv som fru Thelenius och sångerska i 90-tals gruppen Basic Element.

– Jag är popstjärna på helgerna och mamma på vardagarna, säger hon till Nöjesbladet.

Linda Thelenius, 44, tidigare känd som Linda Rosing, slog igenom i dokusåpan ”Big Brother” 2003 och skapade under några år stora rubriker och genererade löpsedlar i media. Sedan drog hon sig tillbaka från rampljuset och det blev relativt tyst om henne.

– Mitt namn har utnyttjats och jag har felaktigt hängts ut i media genom åren. Därför är jag på min vakt när jag gör intervjuer nu för tiden, säger hon.

Linda gifte sig 2010 med musikern och producenten Peter Thelenius, 44, grundare av gruppen Basic Element som under 90-talet hade stora hits som ”The Promise Man” och ”The Ride”. Sedan 2015 är Linda en ordinarie medlem i gruppen.

– Det är stor skillnad på mitt gamla jag och på mig nu när jag jobbar med musiken och är med människor som ger mig positiv energi. Jag är inte en person längre utan jag är en del av en grupp och det är jätteskönt, säger Linda och fortsätter:

– Vi är ute och gigar i stort sett varje helg. Både i Sverige och runt om i Europa. Det är mitt jobb och i veckorna är jag ofta helt ledig. Så jag är popstjärna på helgerna och mamma i veckorna skulle man kunna säga.

1 av 4 | Foto: Michael Ewert
Linda Thelenius.

Ser fram emot att spela på hemmaplan

Tillsammans med en lång rad stjärnor från 90-talet spelar Linda och Basic Element på nostalgifestivalen ”Vi som älskar 90-talet” nu i juli.

– Vi har gjort jättemånga nostalgispelningar på olika festivaler både i Danmark och Finland. Att få köra här hemma i Stockholm igen ska bli skitkul, säger hon och fortsätter:

– Jag har ju växt upp med den här musiken och många av de andra artisterna är ju gamla favoriter. Det är mina idoler som jag träffar och umgås med när vi är runt och spelar.

Linda tycker inte att det är något problem att jobba med maken, snarare tvärtom.

– Det funkar jättebra. Sammanhållningen i bandet är fantastiskt. Visst, Peter är min man men killarna i bandet är mina bästa kompisar. Vi är så tighta, som om de vore mina bröder.

Vad har du för förväntningar på helgens spelning på ”Vi som älskar 90-talet” i Stockholm?

– Förra året var det galet med folk och ett jävla drag både i publiken och på scenen så jag förväntar mig inget annat i år.

Låtarna som vi lyssnade mest på 2017 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM