Hiphop-stjärna häktad

NÖJE

Sitter anhållen misstänkt för misshandel

Hiphop-konserten på Stockholmsklubben Debaser slutade i slagsmål.

Jerry Ju-Ju Tineo i amerikanska gruppen The Beatnuts anhölls och häktades senare på lördagen.

– Han är misstänkt för misshandel, säger stationsbefäl Bo Olsson till aftonbladet.se.

Foto: Jerry Tineo, t v, är med i gruppen The Beatnuts.

Lite efter spelningen på Debaser vid Medborgarplatsen sent i torsdags kväll träffade duon Ju-Ju, Jerry Tineo och Psycho Les, Lester Fernandez i hiphop-gruppen The Beatnuts sina fans backstage.

Klockan var tjugo i två natten till fredag och av någon anledning uppstod bråk. Ett vittne säger till aftonbladet.se att det började med en diskussion om musik.

Tineo anhölls redan i fredags morse och på lördagen biföll jouren vid Stockholms tingsrätt en begäran från åklagaren att häta artisten.

Jerry Tineo kan nu tvingas stanna häktet minst 14 dagar framåt.

Flaska i huvudet

– Det ska ha kastats flaskor, det ska ha slagits och någon ska ha fått en flaska i huvudet, säger Bo Olsson vid Södermalmspolisen till aftonbladet.se.

Ingen skadades allvarligt men bandmedlemmen Jerry Tineo anmäldes för misshandel. Han greps lite efter två och fördes till polisarresten.

– Han är gripen och anhållen av åklagare, misstänkt för misshandel, säger Bo Olsson.

– Han nekar till brott och har gjort en motanmälan.

Hör vittnen

Under fredagen skickades en kopia med mannens personuppgifter till amerikanska ambassaden i Stockholm.

Bandet skulle vidare till Norge för en ny spelning på en klubb i Oslo klockan 22 på fredagskvällen. Den sprack och nu missar han också konserten i Norrköping på lördag kväll.

– Vi ska höra vittnen och prata med åklagare. Anledningen till att han anhållits är att han inte är fast bosatt i riket och då finns risk för att han ska lämna landet om han släpps, säger Bo Olsson.

Det finns inga uppgifter om att hiphop-artisten var påverkad när bråket uppstod.

The Beatnuts bildades 1989 och har sedan dess gett ut ett stort antal skivor. Så sent som i år släppte bandet ”Psycho Therapy”.