Sanna Lundell funderade på att skiljas: ”Det har varit ett sånt jävla rövår”

avMathilde Albinsson

NÖJE

2017 har varit ett sorgkantat år för Sanna Lundell.

I podcasten ”Ihop med Josefin” berättar hon att sorgen efter mamman har påverkat hennes relationer – så pass att hon funderat på att skiljas.

– Jag har haft jättemycket tankar på det och jättemycket tankar på att jag vill flytta. Att jag ska byta jobb och byta liv, säger hon.

1 av 2 | Foto: Eero Hannukainen
Sanna Lundell

Sanna Lundell avslöjade på julafton att hon och Mikael Persbrandt väntar barn igen.

Barnet, en pojke, beskriver hon som en positiv vändning på ett annars så jobbigt år.

– Det har hänt så mycket. Djur som har blivit sjuka. Hundar som har dött. Hönor som har dött. Och mamma. Ond bråd död, säger Sanna Lundell i podcasten ”Ihop med Josefin”, som Josefin Craaford har tillsammans med Quetzala Blanco.

Hennes mamma, Barbro Zackrisson Lundell, gick bort i mars.

”Saknaden. Den bor i varje andetag nu. Vem är jag utan dig?”, skrev Sanna Lundell på sin blogg, två veckor efter mammans bortgång, i ett inlägg döpt till ”När livet stannar”.

”Ett jävla rövår”

Hon sammanfattar sitt år i podcasten.

– Det har varit ett sånt jävla rövår. Min mamma dog den 6 mars. Det enda jag kommer bära med mig från det här året är att jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv. Jag har också lärt mig vilken osoft människa man blir av att vara i sorg. Det är så orättvist på något sätt, för det är då man verkligen behöver kärlek och man behöver glädje omkring sig och ändå är man inte riktigt mottaglig för det.

Sanna Lundell berättar att hon blivit en person som burit taggarna utåt genom sorgeprocessen.

– Jag tror att många blir det, för det är liksom som att vara i en egen värld på något sätt i den här sorgen. Det är egentligen inte någon som fattar för allas sorg ser ju olika ut. Även om jag har mina brorsor och vi ungefär har liknande process, men som mina barn som är i en helt annan fas och liksom hur dåliga mina relationer generellt har blivit. Inte bara med min man, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Det har varit ett väldigt svårt år att tänka på uppbyggliga och härliga saker och så blir man så väldigt, väldigt orkeslös och kraftlös av sorg.

Blir sugen på att dricka sprit, röka, skiljas och byta liv

Det tuffa året har lockat fram såväl tankar på att separera som en plötslig lust till att fly landet och bosätta sig i exempelvis Sydney istället.

– Det har varit skittungt år och även relationsmässigt och jag förstår att folk skiljer sig när det händer jobbiga grejer, säger hon.

– Mina flyktmekanismer har också lärt mig det att shit vad sugen man blir på att bara dricka sprit och röka och helt plötsligt att jag vill skilja mig. Jag har haft ett jättemycket sådana tankar och jättemycket tankar på att jag vill flytta. Att jag ska byta jobb och byta liv.

Men 2017 har även fört något gott med sig.

”I april (inshallah) kommer en pojke till oss. Min bästa julklapp. Min tröst och glädje. Min finaste present”, skriver Sanna Lundell på bloggen.

”Ihop med Josefin” finns till exempel på Radioplay eller Acast.

Här är avslöjandena i Persbrandts bok 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM