Charlie Sheen om sveken efter hiv-avslöjandet

Publicerad 2016-04-26

”Det har varit en kavalkad av förrädare och skitstövlar”

I november kom Charlie Sheen ut som hiv-positiv.

Då hotade flera av hans ex med att stämma honom. De hävdar att han inte har berättat om sin sjukdom.

– Det är bara bullshit. Det har varit en kavalkad av förrädare och skitstövlar, säger han till Nöjesbladet.

I juni kommer han till Sverige för att bli intervjuad inför publik i showen ”An evening with Charlie Sheen”.

Men redan nu har Nöjesbladet fått ett samtal med stjärnan.

Hollywoods ”bad boy” säger att han försöker lägga livet med fest, drama och prostituerade bakom sig. Men det är inte alltid lätt.

För fem månader sedan berättade Charlie Sheen, 50, att han diagnostiserades med hiv 2011. Enligt honom själv har han berättat om sin sjukdom för alla kvinnor han har haft sex med, men många av dem hävdar motsatsen.

Hans före detta flickvän, porrstjärnan Brett Rossi, stämde honom på mer än 40 miljoner kronor – och ytterligare tio kvinnor hotade med att göra samma sak.

– Det är bara bullshit. Det har varit en kavalkad av förrädare och skitstövlar, säger Sheen.

”Fri från en djup och mörk hemlighet”

Inget av ärendena har hamnat i rätten.

– De har ingen grund för det. Jag har tystat några och gjort några tystare. Jag orkar inte lägga för mycket energi på det. Jag försöker att inte bli överväldigad eller ge mig in i dramat. Jag vill bara göra rätt och se framåt, säger Charlie Sheen.

Skådespelaren säger att hans liv har förbättrats avsevärt sedan han berättade öppet om sin sjukdom.

– Jag är äntligen fri från den här djupa och mörka hemligheten. Den straffade mig både känslomässigt och ekonomiskt. Folk utnyttjade mig. Jag tycker det är avskyvärt att man utnyttjar någon med en livshotande sjukdom för sin egen vinning. Det är bland det värsta jag har varit med om, säger han.

”Jag har utvecklats”

Charlie Sheen höll sin sjukdom hemlig under en lång tid. Till sist kände han sig tvungen att berätta om den, eftersom personer han anförtrott sig åt pressade honom på pengar.

Men hiv-avslöjandet är ingenting han ångrar. Han beskriver det som en oerhörd lättnad.

– Jag har utvecklats personlighets- och känslomässigt. Dessutom har jag lyckats ge hopp till andra om deras eget läkande. Låta dem veta att man inte måste leva i en grotta av förskräckelse, säger han.

Förutom de kvinnor som har försökt stämma honom, tycker att Charlie Sheen att responsen har varit positiv.

– Det har bara varit kärlek och stöd. Det har varit ett fantastiskt publikt stöd. Jag känner det när jag är ute i världen, att folk är glada över att jag hade modet, säger Sheen.

”Barnen får mig att orka fortsätta”

Charlie Sheens liv har kantats av skandaler, alkohol och droger. Nu har han en ny prioritering – familjen.

– Jag spenderar mycket tid med mina barn och min familj. Jag har inget kärleksliv. Jag prioriterar inte det just nu. Det är ingenting jag saknar, det är ok, säger han.

Har du en bra relation till dina barn?

– Ja, det har jag. Den har blommat de senaste åren. Det är det jag fokuserar på och det är det som får mig att orka fortsätta. De bryr sig inte om vad folk tycker om mig, att folk dömer mig, eller konceptet av vad de tror att jag är. Jag är bara deras pappa.

Vad fick dig att ändra fokus?

– Jag vet inte. Det var inte som att jag vaknade upp en dag och bestämde mig för att vara annorlunda, men det är en utveckling som jag är väldigt nöjd med.

Charlie Sheen till Waterfront i Stockholm den 15 juni. Där ska han intervjuas inför publik av journalisten Fredrik Strage.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln