Kändisskapet krossade Bianca Ingrossos dröm

NÖJE

”Svårt att få folkets förtroende”

1 av 3 | Foto: Bianca Ingrosso.

Bianca Wahlgren Ingrosso har lagt ner artistdrömmen.

Anledningen: Familjen.

– Redan när folk hör namnet Wahlgren har de bestämt sig, säger hon i ”Ångestpodden”.

Att vara kändisbarn i klanen Wahlgren och dagligen handskas med förutfattad meningar är några av sakerna som Bianca Wahlgren Ingrosso berättar om i senaste avsnittet av ”Ångestpodden”.

– I hela mitt liv har alla vetat vilken min familj är, vilka problem vi har och alltid haft en åsikt om det, vilket har varit jobbigt och det som påverkat mig mest, säger hon i podcasten.

Som kändisbarn menar Bianca att hon och hennes syskon alltid behövt bevisa mer än alla andra.

– Vi kanske kommer lättare in i saker och kanske får mer förfrågningar men det är mycket svårare för oss att få folkets förtroende. Folk tycker inte att vi är värda den platsen för att vi har vårt efternamn, säger hon.

"Jobbar arslet av sig"

Under sin medverkan i ”Let's dance”, berättar Bianca att hon verkligen fick uppleva kändiskapets baksida.

– Det var mycket att jag inte hörde hemma där på grund av vem jag var men jag slet ju lika mycket, om inte mest, och gick in lika hårt som alla andra. I slutändan spelar det ingen roll vem man är eller vems efternamn man har då det ju ändå är en tävling.

Men det är inte bara för Bianca som efternamnet har varit till en belastning. Även för lillebrodern Benjamin Wahlgren Ingrosso, 18, som försöker slå igenom som sångare och låtskrivare har det varit tufft.

– Jag och många tycker att han är ett underbarn, den nya Paul McCartney, ett musikgeni. Men folk lyssnar på hans låtar och tar för givet att ska bli artist och är därför inte så intressant. Men han han sitter flera timmar varje dag och jobbar arslet av sig, säger hon och fortsätter:

– Folk lyssnar inte på hans riktiga musik utan hör bara namnet Wahlgren och har redan en bild där och det är därför jag inte går in i musikbranschen. Jag vill inte att det jag brinner mest för och det jag lägger hela mitt hjärta och själ i, ska folk bara säga att hon är en Wahlgren.

Har gett upp sin dröm

Bianca berättar att hon därför gett upp sig största dröm - att bli artist.

– Det har jag nog gett upp helt. När jag lyssnar på musik lyssnar jag med ett öppet sinnen, på musiken och inte vem det är. Men jag tror inte att folk skulle göra samma sak med mig.

Även som bloggare har Bianca upplevt press på grund av sitt efternamn. 

– Om jag missar ett blogginlägg eller inte bloggar på en hel dag blir folk helt galna. Ska jag göra något måste det vara perfekt och uppdatera hela tiden. Jag kan aldrig få förståelse för att jag också bara är en människa säger hon i podcasten.

ARTIKELN HANDLAR OM