Michael Palin: ”Varit smärtsamt att följa Terry Jones demens”

avErik Åberg

Publicerad:

Hyllar sjuke Monty Python-kollegan i känslosamt inlägg

1 av 6 | Foto: IBL
Michael Palin.

I fredags kom nyheten att Monty Python-stjärnan Terry Jones lider av en allvarlig form av demens.

Nu öppnar kollegan och vännen Michael Palin upp om tillståndet i ett känslosamt Facebook-inlägg.

– Utvecklingen av hans demens har varit smärtsam att följa, skriver han.

Komikern och Monty Python-medlemmen Terry Jones, 71, lider av sjukdomen primär progressiv afasi. Vilket är en allvarlig form av demens.

Sjukdomen har gått så långt att den påverkar Jones möjligheter att kommunicera. Han kan därför inte göra några intervjuer längre.

I ett inlägg på Facebook kommenterar nu vännen och humorkollegan Michael Palin, 73, det tillstånd Terry Jones befinner sig i.

– Terry J har varit min närmsta vän och kollega i över 50 år. Utvecklingen av hans demens har varit smärtsam att följa. Nyheten om hans afasi, som gradvis berövar honom på möjligheten att tala är det grymmaste som kan hända någon som tycker ord, skämt, argument och berättelser är det viktigast i livet, skriver han.

Sågs på puben häromdagen

Palin påpekar att Jones fortfarande har ett socialt liv och att han spenderar mycket tid med sin familj men också vänner.

– Jag träffade honom för bara två dagar sedan för en av våra regelbundna middagar på hans lokala pub. Terry säger inte mycket men han ler, skrattar, känner igen och reagerar. Jag är alltid glad att se honom. Hoppas det fortsätter så, skriver Michael Palin på Facebook.

Till texten har komikern publicerat en bild på de båda tillsammans.

Terry Jones har medverkat i Monty Python med Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle, Graham Chapman och Michael Palin.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM