Läskigaste skräckfilmssemestern - sov över i ”Draculas” slott

avOlle Kvarnsmyr

NÖJE

Fascineras du av Transsylvanien, Dracula, dystra slott från 1400-talet och kistor. Nu har du chansen.  

Lämna kors och vitlök hemma och bege dig till Transsylvanien i Rumänien. För första gången på 70 år är ges två (o)lyckliga personer personer möjligheten att spendera natten i slottet som en gång i tiden stod som inspiration för Draculas författare Bram Stoker.

Realistisk kväll

Till slottet färdas du med stil. En mörk hästdragen droska tar dig till 1400-talsborgen. Väl där tas du emot av Bram Stokers barnbarnsbarn Dacre Stoker som även blir din värd för kvällen.

— jag vill att kvällen ska vara så realistisk som möjligt och visa legenden i det vackra landet där Draculas berättelse tilldrar sig i, säger Stoker till Associated Press.

Dracula smyger förbi

En middag kommer att dukas upp i en av slottet 54 salar, tända kandelabrar kommer att vara den enda ljuskällan och Stoker kommer att berätta om Vlad III Dracul som stod som modell för den grymma blodsdrickaren Dracula. Ryktet säger även att självaste Dracula kommer att smyga förbi.

Sovdags - i en kista

Efter den blodberikade måltiden, strax innan gryningen kommer gästerna att att krypa till kojs i en sammetsklädd kista avskilt belägen i slottets krypta.

Natten i ”Draculas slott” arrangeras av bostadsförmedling Airbnb. Vem som helst kan ansöka om att sova över men det krävs först att du skriver ett personligt brev till greve Dracula      

ARTIKELN HANDLAR OM

Airbnb