Laila: Vi är mer kära nu

NÖJE

Bagge om sitt liv med Niclas och varför hon hoppade av nya serien: Jag har lärt mig mycket

Foto: Laila Bagge håller sig ständigt upptagen med nya projekt. Någon hemmafru till nyblivne maken Niclas Wahlgren blir hon inte.

I över ett år har de varit ett av Sveriges mest synliga par.

Men nu tar Laila och Niclas ett kliv tillbaka – och tackar nej till den planerade tv-serien om deras husbygge.

– Det blev för privat, säger ”Idol”-profilen.

Det är mycket nu. När Nöjesbladet träffar Laila Bagge Wahlgren, 37, har hon precis kommit tillbaka till Stockholm från en föredragresa i södra Sverige.

Och efter alla spekulationer i tidningarna har hon och maken Niclas Wahlgren, 44, nyligen beslutat att inte låta TV4 göra tv-show av deras husbygge på Lidingö.

– Vi kände att det blev lite för privat, att vi nog mår bäst av att behålla det för oss själva. Det hade säkert varit väldigt roligt, men det är trots allt ett hus som vi ska bo i, säger hon och låter de stilettklackade fötterna vila i hotellsoffan.

Folk blir nyfikna

Det förvånar henne inte att tv-planerna gjort folk nyfikna, men någonstans måste man dra en gräns.

– Vi diskuterade det fram och tillbaka och kom fram till att det skulle bli för påträngande. TV4 får hitta ett annat program, det är inga hard feelings.

Att paret Bagge Wahlgren väljer att värna om privatsfären är kanske inte så konstigt. Ända sedan Laila och Niclas träffades under inspelningarna av ”Let’s dance” förra våren har de varit i blickfånget.

– Man frågar sig ibland, är vi verkligen så intressanta? Men det går väl kanske över, säger Laila Bagge Wahlgren och grinar brett.

– För det mesta har jag inga problem med att vara en offentlig person, men ibland kan det vara jobbigt. Var och en för sig är okej, men när det handlar om oss gemensamt blir det så stort.

2009-2010 lär gå till historien som ett av de mest händelserika tidsspannen i hennes liv. Under året som gått har hon både funnit den stora kärleken, förlorat sin mamma och gift sig under storslagna former.

– Det har hänt massvis runt mig, både positivt och negativt. Det var inget som jag kunde ana förra våren.

”En stark människa”

Efter alla turer mår hon bra, men hon medger att det krävts stålsättning för att stå stadigt mitt i kaoset.

– Jag är en stark människa, definitivt. Och jag har lärt mig mycket av det här.

Alla rykten som omgett dem på sistone har bara fört Laila och Niclas närmare varandra. De har skärmat av så gott det går.

– Vi vet vilka vi är och hur sanningen ser ut. Allt annat är bara att koppla bort.

Är ni lika kära fortfarande?

– Nej, mer, säger Laila och fnissar.

– Niclas har så många fina sidor.

Är det samma sidor som du föll för när ni träffades?

– Ja, att han är godhjärtad, väldigt mån om hur jag mår och otroligt rolig. Och så lagar han jävligt bra mat. Jag är väldigt dålig på det.

– Humor är nog den röda tråden mellan alla som jag varit tillsammans med. Alla blir gamla, skruttiga, rynkiga och fula men har du humor och ett bra hjärta så spelar det inte så stor roll.

”Grejer på gång”

Inom den närmsta framtiden är Laila Bagge Wahlgren upptagen med uttagningarna till ”Idol”. Sen har hon ”lite grejer på gång under hösten”.

Karriären skulle hon aldrig lägga på hyllan – vad som än händer privat.

– Nej, letar du efter en hemmafru så har du kommit fel.

Det här är Laila

Namn: Laila Natali Bagge Wahlgren. Ålder: 37 år. Yrke: ”Idol”-jurymedlem och manager. Bor: Täby, Stockholm. Familj: Maken Niclas Wahlgren, 44, och sonen Liam, 6. Inkomst: 599 900 kronor (taxeringsår 2009).