Carola: Det har bara exploderat

NÖJE

Carola Häggkvist om superstrategin bakom sin comeback och den fullspäckade sommaren

1 av 3 | Foto: Omåttligt populär Carola Häggkvist firade nationaldagen i går på Skansen där hon framförde bröllopsballaden ”Bara vi” till kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Efteråt ville både fans och press få ett ögonblick med stjärnan.

Succéhyllningen till kronprinsessparet i går är startskottet som bryter den långa tystnaden.

Nöjesbladet avslöjar strategin som ska sätta Carola Häggkvist tillbaka i tronen.

– Nu har det bara exploderat, säger stjärnan.

Hennes armar och bröst är superbronzade. Hon glittrar.

Det direktsända nationaldagsfirandet på Skansen

i går kväll är över. Pressen och fansen samlas runt Carola Häggkvist, 43, som lutar sig mot en kanon. Hon är rörd efter att ha överraskat kronprinsessparet med den specialskrivna bröllopsballaden ”Bara vi”.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet har Carola haft en tät kontakt med Victoria och Daniel Westling inför bröllopet den 19:e juni, där hon som enda artist ska sjunga på middagen.

Den prestigefyllda önskningen kom från kronprinsessparet själva.

– Vår relation kommer att växa med tiden. Det är en enorm förmån och jag är otroligt tacksam. Det var första gången jag sjöng den live. Jag har varit i studion de senaste veckorna och jobbat med låten och översättningen av texten, säger Carola efter direktsändningen i går.

Valde att ta en paus

Sedan det platta fallet i Melodifestivalen 2008 har fansen väntat på Carolas stora comeback och revansch. Det planerade 25-årsjubileumet samma år krymptes ner.

Carola valde mer eller mindre att ta en paus från rampljuset.

– Jag väljer mina tillfällen, och gör det som känns viktigt för mig, säger Carola till Nöjesbladet.

Nu är tystnaden bruten och planen i gång. En av Sveriges största stjärnor har samlat krafterna och är tillbaka med en hel del stora förändringar i bagaget.

Förra året avslutade hon det tio år långa samarbetet med storskivbolaget Universal för att jobba med det mindre X5 Music Group. Det blev startskottet för hennes nya superstab bestående av branschexperten Anders Johansson, pr-proffset Lili Assefa och X5:s vd Johan Lagerlöf.

Fullspäckat schema

Det är trion, som tillsammans med Carola, bygger upp strategin som ska ge hennes karriär den rätta skjutsen.

– Nu har det ju bara exploderat med jobb, förfrågningarna har kommit väldigt sent. Men jag trivs bäst och jobbar bäst när det är mycket, säger Carola.

I sommar väntar med andra ord ett fullspäckat schema.

Albumsläpp och konserter står på programmet.

Sångerskans nära relation till kungafamiljen har också varit en viktig, bidragande faktor i hennes resa tillbaka. Efter Carolas storstilade inhopp på Daniel Westlings svensexa, då han fick spela in en låt med stjärnan, blev intresset enormt.

– Efter det och att det blev officiellt att hon ska uppträda på bröllopet blev vi nerringda med förfrågningar. Intresset är enormt och Carola har en hektisk tid framför sig. Hon blev till exempel intervjuad av The Times tidigare i tidigare i veckan om hennes bröllopsuppdrag. Hon är ett superproffs, säger hennes nya presskontakt Lili Assefa.

Slåss om en bild

Den ljusa skinnjackan åker av igen, ännu en fotograf vill få en bild av Carola i den turkosa långklänningen vid Skansen-scenen. Ett fan med en jätteboll i famnen tar fram sin pocketkamera och slåss om en bild. Det är med nöd och näppe Carola hinner i tid till en skivomslagsfotografering.

Det går bara att dra en slutsats av gårdagskvällen.

Carola är på väg tillbaka dit hon hör hemma. I toppen.

Carolas stressiga sommar

11 juni: 40 minuter lång konsert i Kungsträdgårdsscenen.

16 juni: Carola Häggkvist och sjunger på Kungliga operans tak, vilket visas i SVT.

19 juni: Sjunger på bröllopsmiddagen på Slottet för kronprinsessparet.

25 juni: Keuruu, Finland, Finska Pingströrelsens sommarkonferens.

26 juni: Jakobstad, Finland Midsummerfestival i Pörkenäs.

27 juni: Malax, Finland Malax Folkpark.

29 juni: Sjunger två låtar på premiärprogrammet av ”Allsång på Skansen”.

3, 4 juli: ”En magisk kväll i Dalhalla” i Rättvik.

11 juli: Hamar, Norge, Hedmarkstoppens Sommerfestival.