’Jag pratade med Tom om muffins’

avAnna Sköld

Svenske Henrik Lundström hänger med stjärnorna i LA

1 av 5 | Foto: magnus sandberg
Henrik Lundström i dag.

År 2000 spelade han den knubbige och mobbade pojken i ”Tillsammans”.

Tio år senare är han en etablerad skådis och hänger med världsstjärnor i LA.

– Jag pratade med Tom Cruise på en barbeque hemma hos Malin Åkerman. Han var jättetrevlig, säger Henrik Lundström till Nöjesbladet.

Henrik Lundströms 26-åriga liv påminner om den fula ankungens. När han fick sitt genombrott som den mobbade glasögonprydde grannpojken Fredrik i filmen ”Tillsammans” 2000 var han själv en knubbig tonåring. I dag, tio år senare, är han en hälsomedveten skådespelare i ropet, som hänger med stjärnor som Tom Cruise och Katie Holmes hemma hos Malin Åkerman i Los Angeles.

Kompis med Malins syster

– Jag är god vän med Malin syster Jennifer Åkerman. En dag när vi var hemma på en barbeque med kanske trettio personer hos Malin och hennes man kom Tom Cruise och Katie Holmes dit på motorcykel. Han var klädd i jeans och skinnjacka och hon i något casual. Jag snackade med Tom en timme i köket och han var jättetrevlig, säger Henrik Lundström, som nyss flyttat hem till Sverige igen efter att ha spelat in kortfilmen ”Slate” i Los Angeles.

Snackade inte filmjobb

Lundström och Crusie snackade bland annat om hur onyttigt det är med cup cakes (muffins), något som fanns i köket. Henrik visade en bild från när han var lite rundare i ”Tillsammans” och ”Tom bara garvade”.

Att utnyttja timmen med världsstjärnan för att få en fot in i drömfabriken Hollywood kändes aldrig aktuellt.

– Det finns folk som bara går på fester bara för det. Men jag tycker det är vidrigt. Tom kom dit för att det var så casual. Hade jag pratat jobb hade jag förstört allting och han är nog väldigt trött på sådant.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!

Tom Cruise