Så gick det för tjejerna i Glappet

Publicerad:
Uppdaterad:
Katarina Cohen och Julia Dufvenius spelade huvudrollerna i Glappet 1997. Numera är den ena lite mer välkänd än den andra - men båda jobbar med teater.
Foto: Petra Hellberg, SAnna Sjöswärd
Katarina Cohen och Julia Dufvenius spelade huvudrollerna i Glappet 1997. Numera är den ena lite mer välkänd än den andra - men båda jobbar med teater.

I tv-serien Glappet fick vi följa tonårstjejerna Josefin och Ella.

De gick på gymnasiet och väntade otåligt på att bli vuxna.

Men hur gick det för huvudrollsinnehavarna?

Josefin spelades av Katarina Cohen som efter Glappet jobbat på flera av landets teatrar. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan och jobbar numera på Stockholm Stadsteater där hon i år medverkade i uppsättningen av Mefisto.

Katarina har även synts i SVT:s Rederiet och Björnes Magasin.

Filmat med Bergman

Ella spelades av Julia Dufvenius som efter Glappet synts mer i media än Katarina Cohen. Julias teaterkarriär har gått spikrakt uppåt och hon är numera en del av Dramatens fasta ensemble där hon senaste spelade i Jane Eÿre.

Hon spelade i Ingmar Bergmans film Saraband 2003 och har även varit med i Göta Kanal 2 och Arn - Tempelriddaren.

Påhittad artist

I Glappet fanns en uppdiktad popgrupp vid namn Cue vars låt ”Burnin” blev seriens ledmotiv. Låten blev en hit och klättrade på listorna 1997.

Bakom Cue stod Niklas Hjulström och Anders Melander. Regissören och skådespelaren Niklas Hjulström känner vi bland annat igen från tidiga Beckfilmer och som Annika Bengtzons man i filmatiseringarna av Liza Marklunds böcker.

Tv-serien Glappet hade premiär på SVT 1997. Manus skrevs av Christina Herrström och för regin stod Peter Schildt.

Klick!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN