Akut sjuk efter bett

avAnna Sköld

Publicerad:
Uppdaterad:

Laila Bagge blev biten av mystiskt djur på affärsresan

Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
infektion När Laila Bagge låg och sov på sitt hotellrum i New York bets hon av ett djur. ”Läkarna tror det är ett ormbett”, säger hon.

Affärsresan slutade på akuten.

Laila Bagge blev biten av ett okänt djur i sömnen.

– Läkarna har aldrig sett något liknande, de tror det kan vara en orm, säger ”Idol”-jurymedlemmen.

Niclas Wahlgren.

För några dagar sedan kom Laila Bagge hem från en affärsresa i New York. Glädjen över att återse sin make Niclas Wahlgren och sonen Liam överskuggades dock av oron för ett bett i knävecket.

Bettet fick hon när hon låg och sov på sitt hotellrum. Nu har det blivit infekterat, trots att Laila börjat äta antibiotika på inrådan av sin husläkare.

Fantasin skenade

– Det har blivit värre. Det har blivit en stor rodnad där bettet var och så har det bildas små blåsor. Dessutom har rodnaden spridit sig och så har det blivit lite blått, nästan som ett blåmärke, skriver Laila på sin blogg.

Laila Bagges syster, som är sjuksköterska, hjälpte henne att fylla i kanterna på rodnaden för att kunna se om den växte och rådde henne dessutom att uppsöka en infektionsklinik, där man är specialiserad på bett från främmande djur.

Läkarna: Ett ormbett

På infektionskliniken tittade inte mindre än fyra läkare på Laila Bagges bett.

– De hade inte sett något liknande och någon gissade på att det kunde vara ett ormbett. Eftersom jag inte vet vad som bet mig så börjar ju fantasin skena i väg och man blir ju orolig för att det kan vara något farligt som utvecklar sig.

Att det skulle vara en orm tar hon dock för osannolikt. Dels för att hon befann sig inomhus i en storstad, dels för att hon tycker att hon borde ha känt om det slingrade en orm i sängen.

Läkarna tog prover och Laila fick nya mediciner. Om några dagar ska hon på återbesök.

Död vävnad

När Nöjesbladet når Laila är hon hemma och vilar upp sig.

– Läget är oförändrat, säger hon.

Laila Bagge är glad att hon uppsökte läkare i tid, för hon har hört skräckhistorier vad som kan hända annars.

– Jag har hört historier där människor fått superotäcka sår efter insektsbett som sedan orsakat död vävnad och där man till slut fått amputera den drabbade kroppsdelen. Nej tack! Då söker jag hellre vård en gång extra.

I sitt senaste blogginlägg skriver också Laila att benet redan känns bättre.

– För övrigt är benet mycket bättre. Jag måste ha fått några riktigt starka mediciner för redan i dag är det blå nästan helt borta på benet.

Publicerad: