Måns Zelmerlöw

– Det är lätt att bli nykär med Lisette

Av: 

Tobias Lundgren

NÖJE

Måns Zelmerlöw om premiären av musikalen
"Romeo & Julia": Sjukt bra kemi mellan oss

I kväll blir Måns Zelmerlöw nykär.

Men inte i flickvännen Marie Serneholt.

– Det är lätt att få fram de känslorna med Lisette, säger han inför premiären av ”Romeo och Julia”.

Från matsalen bakom kulisserna på Göta Lejon ekar skratten mellan 8lokalens höga väggar. Dansare springer omkring kors och tvärs med matlådor i högsta hugg. En snabb måltid innan det är dags att repetera nästa scen.

Vid ett bord sitter huvudrollsinnehavaren Måns Zelmerlöw hukad över en mobiltelefon samtidigt som han värmer upp sångrösten.

– Jag kollar börsen, men det går inget bra i dag, säger han och ler.

Repetitionerna går desto bättre.

I två månader har han och de andra i ensemblen tränat stenhårt för att få ihop Morgan Allings vision av ”Romeo och Julia”.

– Morgan är hård och har en bestämd bild av hur musikalen ska bli, men den bilden är magnifik så man följer vartenda ord han säger.

Flyger över scenen

För att förverkliga sin vision har regissören Alling fått använda sig av scentekniska lösningar som sällan setts på svenska musikalscener. Skådespelarna flyger kors och tvärs över scenen och dansnumren har koreograferats av Jenny Widegren och Fredrik Rydman från Bounce.

– Jämfört med mina andra musikaler är det stor skillnad. Och agerandet är väldigt mycket i fokus så det har varit en jätteutmaning. Vi har fått privatlektioner sedan oktober så det känns som att det sitter, säger Måns.

Har slutat festa

För att klara av den stenhårda koreografin har Måns tvingats ändra hela sin livsstil, börjat träna – och slutat festa.

– Jag har ett dansnummer på 12 minuter som kräver sitt flås. För att orka har jag börjat träna 5–6 gånger i veckan, annars hade jag dött halvvägs igenom det.

Måns motspelerska Lisette Pagler fick rollen som Julia efter SVT:s program ”Jakten på Julia”. Enligt Måns klickade direkt mellan dem.

– Man kände från dag ett att det fanns något speciellt mellan oss, kemin funkar sjukt bra.

Hur är det att gå upp och spela kär varje dag?

– Det är en väldigt härlig känsla. Romeo ska bli nykär varje dag, men det är lätt att få fram de känslorna med Lisette. Hon är så trovärdig i det hon gör.

Men allt har inte varit frid och fröjd under repetitionerna. Tidigare i december tvingades produktionsbolaget 3 Sagas ställa in föreställningarna ”Chicago” och ”Alice i underlandet”.

– Det är tråkigt för Sveriges musikalbransch men produktionen var tydliga med att vi inte påverkas så vi kände oss trygga.

”Jag är stolt”

Du ledde Melodifestivalen förra året och nu har din flickvän, Marie Serneholt, fått uppdraget. Vad säger du om det?

– Jag är så glad och stolt och tror att hon kommer göra ett bra jobb. Sedan hoppas jag på att få läsa lite manus med henne. Jag har inte fått komma med så många tips än.

Sedan håller ni i festivalen ihop 2012?

– Ja, vi försöker hålla det i familjen då? (skratt).

– Nä, men jag är sugen på att vara med och tävla igen.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Måns Zelmerlöw