”Jag var nära att ta mitt liv”

NÖJE

Tim-Joel Bergman från ”Ung och bortskämd” talar ut om missbruket

Han är personen bakom rubriken.

Nu berättar ”Ung och bortskämd”-deltagaren Tim-Joel Bergman Nilsson om sitt tidigare missbruk.

– Det hände att man rökte cannabis nästan varje dag, säger han.

Foto: Så jädra stolt Tim-Joel bergman har varit drogfri och nykter i över fyra månader. "Jag är så jädra stolt över att jag har kommit så här långt”, säger han.

I tisdags skrev Nöjesbladet om en tv-profil som bland annat åtalas för grovt rattfylleri och flera fall av narkotikabrott.

Nu väljer ”Ung och bortskämd”-deltagaren Tim-Joel Bergman Nilsson, 20, att berätta.

– Jag vet inte om jag någonsin kan förlåta mig själv. Men det här är väl mitt försvar att i alla fall kunna säga att jag inte är den där personen egentligen. Jag har varit så omogen och inte tänkt klart, säger han.

”Nästan varje dag”

Allt eskalerade efter att inspelningarna av SVT-programmet var slut i våras. Hans dåvarande flickvän gjorde slut med honom samtidigt som någon förstörde hans motorcykel.

Det blev för mycket.

– Jag började dricka alkohol och rökte en del cannabis, säger han.

Samtidigt har han haft problem med droger och alkohol tidigare. Förra året dömdes han till böter efter att ha kört rattfull.

– Jag har åkt på semester till Kristiania och Amsterdam bara för att röka på dag ut och dag in, det har hänt att man rökt nästan varje dag i Sverige också, säger han.

Efter en fest i midsomras i Järna, utanför Södertälje, greps han av polis. Då hade han 1,65 promille alkohol i blodet och var också hög på cannabis. Utan körkort körde han fast med sin bil i ett dike.

– Där står jag full och dum i huvet och försöker komma upp med en stor bil i 40 minuter, sen kommer polisen, säger han.

Han säger sig inte ha missbrukat under inspelningarna av ”Ung och bortskämd”.

– Jag var helt drogfri. Då var jag en stabil person, säger han.

Efter sommarens händelser har han tagit tag i sitt liv och påbörjade en frivillig utredning på en institution i Bandhagen utanför Stockholm.

– Jag bodde där i två och en halv månad. Pratade med en psykolog och hittade på aktiviteter för att hitta den där gnistan igen, det har varit så jävla vilset, säger han.

Nu bor han i lägenhet i Södertälje.

– Men jag har restriktioner och måste anmäla besök och går och blåser varje dag och lämnar urinprov, säger han.

Fixade ett rep

Samtidigt har han mått väldigt dåligt.

– Jag har haft sjuka självmordstankar. Det går inte att förklara med ord hur jobbigt det är. Det har jag lärt mig att så jobbigt vill jag aldrig mer ha i mitt liv för det var så jävla tungt. Vid ett tillfälle så fixade jag ett rep och knöt en knut och var nära att gå ut i skogen och trycka på off-knappen men rädslan tog över, säger han.