Ilskan mot Filip & Fredrik efter barnbilden: ”Jag mådde illa”

avBenjamin Andrée

Filip & Fredrik använde hennes barn i ett resonemang om SD och våldtäkt.

Nu rasar Jessica Lagergren mot tv-duon.

– Jag mådde illa. Så osmakligt att de kopplar ihop våra barn med SD och våldtäkt, säger hon.

Ett återkommande inslag i ”Breaking News” på Kanal 5 är segmentet ”Saker som är SD utan att man tänker på det” som går ut på att programledaren Filip Hammar visar upp en serie bilder på saker som enligt honom själv påverkar folk att rösta på Sverigedemokraterna.

I veckans omgång av segmentet, som visades i onsdagens ”Breaking News”, använde sig Filip Hammar bland annat av en bild med två barn som står vid en glassbil fotograferade bakifrån.

– Varje gång du står här med dina barn och någon ser det så kommer den att rösta på Sverigedemokraterna, säger Filip Hammar i programmet i samband med att bilden visas.

– Fina blonda barn och då tänker man, ”Åh, hoppas de där inte våldtas”, avslutar han.

1 av 5 | Foto: Privat
Tvillingarna Jessica Lagergren och Angelica Lagergren.

Barnen på bilden är kusinerna Elsa, 3, och Alice, 4, som är döttrar till profilerna ”Tvillingarna Lagergren” - Jessica Lagergren, 32, och Angelica Lagergren, 32, som bland annat driver ”Tvillingpodden”.

Jessica Lagergren fick via en vän höra talas om att bilden på hennes dotter Elsa och hennes kusin Alice använts i programmet. Men det var först när hon satte sig för att se programmet som den riktiga chocken kom.

– Jag mådde illa. Så osmakligt att de kopplar ihop våra barn med SD och våldtäkt, säger hon.

När Nöjesbladet når Jessica Lagergren via telefon har hon precis fått ett mejl från en person på produktionsbolaget Nexico som producerar ”Breaking News”.

– Jag känner mig nästan argare nu än innan. De skriver: ”jag förstår precis din upprördhet. Bilden kom upp när en av våra redaktörer sökte på ”barn” och ”glassbil”, och vi var väldigt noga med att det bara var ryggen på barnen som skulle synas”

– Slarv kan alla göra men nu har de ju uppenbart haft en diskussion om bilden och ändå valt att använda den. Jag tycker att Filip kan använda bilder på sina egna barn om han ska prata om SD och våldtäkt, säger Jessica Lagergren.

Under samtalet får hon ett sms från Hammars kollega Fredrik Wikingsson som lyder:

”Hej, Fredrik Wikingsson heter jag. Olycklig programledare på Kanal 5. Ring mig (om du vill), så jag får be ordentligt om ursäkt. Oavsett så hoppas jag att du får en bra helg”.

Även flickornas pappor reagerade starkt på inslaget i ”Breaking News” och Alice pappa Stefan har pratat med Fredrik Wikingsson i telefon och fått en ursäkt och ett löfte om att Filip Hammar, som i skrivande stund sitter på ett flygplan, kommer att ringa familjen för att be om ursäkt även han, eftersom han känner ett ansvar.

Jessica Lagergren nöjer sig inte där.

– Jag vill ändå skicka en faktura för användandet av bilden, bara för sakens skull, avslutar hon.

Nöjesbladet har sökt Fredrik Wikingsson.

ARTIKELN HANDLAR OM