Kalle Moraeus om stora viktresan

Kalle Moraeus har precis spelat in ”Biggest Loser VIP” och är synbart lättare i kroppen.

Men han är långt ifrån klar med sin viktresa.

– Jag kör superstrikt LCHF-diet och jag äter väldigt lite mat, säger han till Nöjesbladet.

I höstas kom beskedet att SVT inte förlänger kontraktet med spelmannen Kalle Moraeus.

– Det är ingen dramatik eller konflikt. Jag har vetat om det här i ett och ett halvt år. Jag har heller aldrig sagt att jag aldrig mer kommer att göra tv. Men just nu har jag inga uppdrag för SVT, förklarade han för Nöjesbladet i januari.

I vintras ställde Kalle upp i ”Melodifestivalen” med bidraget ”Min dröm”. Kalendern efteråt var rensad i händelse av en eventuell kommersiell framgång, men den uteblev.

– Man vet aldrig hur det går, antingen blir det succé eller inte och jag slogs ut med några hundra rösters marginal. Det är inget att gräma sig över, säger Kalle när vi träffar honom på ett kändisevent med matkaraktär.

Får inte säga något

Han har nyligen avslutat inspelningarna av ”Biggest Loser VIP”, men det är han ännu så länge förtegen om.

– Jag får inte säga något om det. Det är instruktioner, säger Kalle hemlighetsfullt.

Om vi säger så här – hur är livsstil nu?

– Den är fantastisk. Det går jättebra. Jag kör superstrikt LCHF-diet och jag äter väldigt lite mat. Jag är i ketos så det äter av det här, säger han och klappar sig på magen.

Kalle är 54 år och inser att åren går och att han inte blir yngre.

– Jag är en överviktig person, men jag har alltid varit intresserad av hälsa. Nu ska jag göra mitt definitiva ryck. Jag vill inte spendera ålderdomen med att vara sjuk. Är man överviktig som jag så är det inte frågan OM jag blir sjuk utan när.

”Jävligt inspirerande”

Dieten har gett synbart resultat.

– Jag har tappat mycket i vikt. Det känns kul och är jävligt inspirerande.

Kalle förklarar att han trots det har mycket kvar att gå ned. Och när han är klar så är inte svårigheterna över.

– Jag har ganska mycket kvar, men jag kan det här så fruktansvärt bra. Min utmaning blir när jag når den vikt jag vill ha. Då måste jag leva så i ett år, då ritar man om kroppens karta. Då går man inte upp lika lätt. Det är där kampen ligger!

Är du en livsnjutare?

– Ja, gud ja! Det är själva essensen i livet, men jag är noga med vad jag stoppar i mig. Jag äter mycket grönsaker och ekologisk och fermenterad mat. Det ska vara alla färger på tallriken.

Karriärmässigt rullar det på för Kalle. I sommar ska han ha två stora konserter i Dalhalla med gästartister som Gunilla Backman och Tommy Körberg. Men innan dess ska han fira midsommar på ett för honom högst okonventionellt sätt.

– För andra gången i livet ska jag inte fira midsommar i Dalarna. Jag ska vara i New York och resa midsommarstång i Battery Park tillsammans med Dalarnas spelmansförbund. Det är jävligt ångestladdat, men ska samtidigt bli väldigt kul.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE