Tv-profilen Leif-Ivan Karlsson greps av polis

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo
Leif-Ivan Karlsson.

avJakob Meijer, Mathilde Albinsson

NÖJE

Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot.

På måndagseftermiddagen släpptes han på fri fot – men misstankarna mot honom kvarstår.

– Jag är ingen människa som slåss eller bråkar eller gör någon illa, säger Leif-Ivan Karlsson.

I slutet av förra veckan anhölls Leif-Ivan Karlsson, 58, i sin frånvaro. I lördags togs han in av polis. Han har suttit anhållen i helgen på sannolika skäl misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd. Men Leif-Ivan Karlsson, som gjort sig en framgångsrik karriär som egenföretagare och medverkat i TV3-programmet ”Karlssons” samt Kanal 5:s ”Svenska miljonärer”, nekar till brott.

Han medger dock att han befann sig vid den tidigare anställdes bostad i fredags.

– Jag är oskyldig. I fredags var jag mycket riktigt i närheten och då körde jag dit och såg på hans nya hus, vände och åkte. Jag var aldrig inne på tomten. Jag var inte där för att hota, säger Leif-Ivan Karlsson på måndagskvällen.

Den formella misstanken mot Leif-Ivan Karlsson kvarstår dock fortfarande.

– Misstankarna var så dåligt underbyggda att polisen inte ens behövde förhöra honom, varvid han naturligtvis hade förnekat allt med det här brottet, säger hans advokat Ismo Salmi.

Enligt Ismo Salmi rör det hela sig om ”en infekterad affärstvist”.

– Han ställer sig väldigt frågande. Men samtidigt misstänker jag att det här kan vara ett led i en affärstvist där han har kommit på en tidigare anställd, som han menar förskingrat ett par miljoner kronor. Och då kan det här vara ett led i att bekämpa honom, har Ismo Salmi tidigare sagt till Nöjesbladet.

Leif-Ivan Karlsson blev lättad när beskedet kom om att han skulle försättas på fri fot.

– Jag är så hårt arbetande och har mycket i hjärnan, så jag har utnyttjat den här tiden att planera nya affärer och tänka på familjen. Jag har fått god mat och blivit väl omhändertagen, även om det varit tråkigt att inte ha familjen med sig. Jag har utnyttjat tiden till att framförallt vila, säger han och fortsätter:

– Men jag är ingen människa som slåss eller bråkar eller gör någon något illa.

”Min klient är jätterädd”

Målsägandebiträdet Clea Sangborn tillbakavisar påståendet om att hennes klient ska ha förskingrat pengar. Enligt Sangborn ska hennes klient ha arbetat hos tv-profilen i fråga och inte fått någon lön.

– Det är inte min sak att bestämma om någon ska bli häktad eller inte, men min klient blir väldigt rädd av det. Min klient har en familj att ta hand om och tycker det är jätteobehagligt och är jätterädd. Framöver får vi se hur utredningen går. Många är misstänka för brott även om de inte häktas. Det ska vara många kriterier uppfyllda för att bli häktad.

Åklagare Anna Hankkio förklarar beslutet att häva anhållandet om Leif-Ivan Karlsson.

– Det finns helt enkelt inte tillräckliga häktningsskäl. Misstanken kvarstår och förundersökning pågår alltjämt.

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM