Barn & unga

Föräldrarnas ilska – mot Bolibompadraken

Av: 

Malin Wigen

NÖJE

Flera barn hoppades på att få se Bolibompadraken som hade turnéstopp i Malmö – men istället blev många besvikna. Nu rasar föräldrar mot evenemanget – en av dem är Vladimir Kardjev vars son var där.

– Han grät, han var helt förkrossad, säger han.

I samband med Melodifestivalen turnerar SVT:s karaktär Bolibompadraken och i lördags de på plats i Malmö.

Men för många barn som skulle se draken blev det en besvikelse. Det var sagt att en av showerna skulle starta klockan 14:30 men istället var det då som den sista showen slutade. Så när vissa kom till platsen fick de bara se slutminuterna. En av de besvikna barnen var Vladimir Kardjevs son som var där med sin mamma.

– Det var en massa barn som precis anlänt som missade allting och de fick veta att de inte skulle få se någon show, det var ganska många besvikna miner där, säger pappan.

Draken kom ut en liten stund efter men för många av barnen skadan redan skedd och besvikelsen för stor. Dessutom var det en person som gick runt med en vagn där man kunde lämna sin napp och få ett kort i utbyte.

– Men hade man ingen så fick man ingenting, även om man var liten och inte använt napp, som vår son. Så han fick inget. Han grät, han var helt förkrossad, säger Vladimir och fortsätter:

– Det var fantastiskt dåligt organiserat och genomfört, det är svårt att förklara för ett barn att har man ingen napp så får man inget kort.

I framtiden hoppas han att eventen är bättre genomtänkta och organiserade och att de ger rätt information om vad som gäller.

– Det är barn det handlar om, de är mer känsliga. I vuxnas ögon är det inte hela världen men barn har lite svårare att förstå. Annars tycker jag att det är jättebra att de gör detta. Det är ett bra initiativ men gör det ordentligt.

Han är inte den enda föräldern som reagerat. På eventets Facebooksida har flera föräldrar till besvikna barn hört av sig – flera av dem klagar även på den dåliga sikten. ”Otroligt dåligt planerat , för mycket barn och omöjligt se något . Borde finnas plaster att ställa sig så de kan se något”, ”Otroligt dåligt att ni inte håller de tider som står på evenemanget! Vi kom en kvart innan det skulle börja (kl 14.30) och hann se slutet” och ”Slöseri på vår tid”, är några av de kritiska kommentarerna.

SVT: ”Tagna på sängen”

Christer Mellstrand är marknadschef på SVT. Han beklagar det inträffade. Enligt honom har de försökt att kompensera de som klagat direkt.

– Vi är lite på sängen. Ibland glömmer vi bort hur stor bolibompadraken är, det är som den är större än Rolling stones. Det är svårt att planera ibland för att det kommer så mycket människor.

Gällande tiderna har det skett ett missförstånd mellan dem och kommunen.

– Så jag är bara hemskt ledsen att ett barn har gått därifrån och varit ledsen helt enkelt. Detta är beklagligt och tråkigt. Vi vill inte ha en massa ledsna barn, det är precis tvärtom. Det är därför vi gör det här.

De ser redan förbättringspotential inför nästa år. De ska se över om de ska ha denna typ av event i de större städerna – och om de behöver ha större scen och bildskärmar.

– Det här är en del av ett innehåll som pågår under tre dagar, så det gäller att samtala med de andra och se till att faktisk skapa ett evenemang för de som besöker. Kan vi inte det så får vi avstå i framtiden.

Gällande att Vladimirs son inte fick ett kort tycker han verka jättekonstigt – och han ska se till att de kompenseras med kort och något mer om de hör av sig.

– Så att det här slutar som en lycklig och inte tråkig historia som det är nu.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Barn & unga