Fansen var helt vilda

avMartin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kastade sig över Johan Palm efter att ha väntat hela dagen

Foto: Ola Axman
Efter Johans framträdande eskorterade vakter honom av scenen där han mötte sina fans för att skriva autografer. ”Utan fansen är jag ingenting”, säger han.

Gälla skrik, fans som var nära att svimma och som slet hysteriskt i honom. Alla ville ha en bit av Johan Palm, 17.

– Fansen betyder allt, utan dem är jag ingenting, säger han till Nöjes-

bladet.

När Johan Palm intog Sollidenscenen i går ekade skriken på skansen. Fans var nära att svimma och slet i honom när han gick ner i publiken för att sjunga allsång. Många hade väntat på idolen hela dagen och extra åtgärder hade tagits för att säkerställa att de unga tjejerna inte skulle svimma.

När Johan Palm, 17, gick på Sollidenscenen hade nog de flesta decibelmätare slagit i taket. Och när Anders Lundin intervjuade Ann-Lousie Hanson, 65, överröstades båda av skriken när Johan Palms bror Henrik skymtade på scenen.

– Det hör till. Det ska vara några såna skrik varje sommar. Det ska nog mycket till innan de här skriken slås i år, säger Anders Lundin.

Efter att ha spelat låten ”Emma-Lee” på scenen sprang Johan Palm ut i publikhavet för allsången ”Växeln hallå”. Fansen slet desperat i honom.

– Det är en kul utmaning. Man måste tänka på att folk inte ska sno den dyra micken och att man har livet i behåll. Det blir lite roligare än att bara sjunga, säger Johan Palm.

Många fans hade varit på plats sen tidig morgon, en del till och med sen måndagen. Under hela tisdagen fick de vatten för att klara av hettan och inte svimma.

– Vi hade koll på det och hade kravallstaket och vakter så att ingen skulle bli klämd. Det är kul att de är hysteriska och att vi har en sån säkerhet att vi kan ha Johan här, säger John Brattmyhr, Skansenchef.

”Fansen betyder allt”

Malena Ernman, 38, stod inte bara på scenen utan tillhör också dem som fallit för Johan Palm.

– Jag skrek lika högt själv. Det är en sån förtjusande kille och brorsan är ju minst lika söt, säger hon.

Efteråt ledsagades Johan Palm ut från scenen av vakter för att skriva autografer åt en lång kö med väntande fans.

– Fansen betyder allt, utan dem är jag ingenting, säger han.

Tvingas byta nummer

Men det kan bli för mycket också. En del har hängt utanför hans bostad och han tvingas byta mobilnummer med jämna mellanrum.

– Man tycker själv att man är diskret med var man bor, men det hjälper tydligen inte. Mobilnumret får man byta trots att man bara ger det till dem man litar på till hundra procent.

Publicerad: