Madonnas hälsa i fara

NÖJE

Expert varnar: Hon kan lida av anorexi

HOLLYWOOD. Med bara dagar kvar till Sverigebesöket ser Madonna ut så här.

Bilderna på den snart 51-åriga popstjärnans seniga armar får hälsoexperter att slå larm.

– Hon kan lida av anorexi, säger Karl-Otto Aly, före detta chefsöverläkare på svenska hälsohemmet Tallmogården.

Foto: Bilden på Madonnas seniga armar får nu hälsoexperter att slå larm. Stjärnan, som spelar i Göteborg den 8 och 9 augusti, uppges ha tränat i upp till tio timmar om dagen inför Sticky & Sweetturnén.

Aly har inte behandlat Madonna. Men efter att ha tagit del av fotografiet där den frånskilda fyrabarnsmamman lämnar en restaurang i London tillsammans med sin 21-årige modellpojkvän, Jesus Luz, säger Aly, som har skrivit flera hälsoböcker:

– Hennes smala armar är antingen ett resultat av anorexi, cancer, giftstruma eller någon infektionssjukdom. Det troligaste scenariot är dock att hon lider av anorexi.

”Inga nära relationer”

Att Madonna tränar hårt är ingen hemlighet. År efter år har hon gjort en poäng av att hålla sig i extrem form.

Sedan skilsmässan från Guy Richie i fjol rapporteras kroppsfixeringen bara ha ökat.

– Hon har förlorat sitt äktenskap, träffar inte sina barn så mycket som hon skulle vilja och har bortsett från kabbalah-religionen inga nära relationer, säger en person i hennes omgivning till Daily Mail.

Inför Sticky & Sweetturnén som den 8 och 9 augusti för henne till Ullevi i Göteborg uppges Madonna ha tränat i upp till tio timmar per dag.

Resultatet syns på bilden här bredvid. Men allt fler hälsoexperter varnar för att hennes krav på en skulpterad kropp är omöjliga att tillfredsställa i det långa loppet.

”Jag äter sparsamt”

– I och med att hon blir äldre förlorar hon muskelmassa. Ändå vill hon bli i ännu bättre form, vilket kräver ännu mer träning. Det är två linjer som inte går att kombinera, säger fystränaren Janey Holliday i Daily Mail.

Om Madonna hör invändningarna låter hon sig inte påverkas:

– Jag tränar, gör yoga och äter sparsamt med tanke på min kropp, har hon sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!