– Killarna låg redo i sängen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-14

Systrarna Päivärinta avslöjar sina mörkaste hemligheter

Wanted. Lili & Susie har fått många män att gå i giftastankar. ”Det har ju kommit friarpaket med ring, kokboken ’Hemmets ABC¨’ och att det står att han har traktor. Jag nappade inte”, säger Lili.

SKELLEFTEÅ. För 20 år sedan invigde de Globen.

Nu är Lili & Susie lite äldre, lite mer påklädda men bjuder fortfarande på 80-tals nostalgi i låten ”Show me heaven”.

Nöjesbladet ställde dem mot väggen i Schlagerförhöret – där det är tillåtet att ställa de tuffa frågorna.

Och plötsligt avslöjar systrarna att de rökt hasch, hittat nakna män i hotellsängen och blottat brösten framför kameran.

Ni gjorde att vårt plan blev lite försenat upp till Skellefteå. Vad är det för divafasoner?

Susie: – Det var mina scenkläder som nästan glömdes kvar. Vi fick den här vipservicen där de checkar in åt oss och tar hand om allt bagage. Men scenkläderna låg kvar i loungen för jag trodde att de skötte det (skratt).

Lili: – Och jag har inga andra kläder alls med mig. Min sambo glömde packa ingen väska i bilen.

Är ni inte för gamla för en comeback i Melodifestivalen?

Susie: – Rickfors är äldre än oss och Nanne var i samma ålder när hon var med och det gick jättebra. Vi invigde Globen för 20 år sedan med ”Okey, okey” i Melodifestivalen så det blir ett kärt återseende. Fram för fler mogna damer.

Bara magar upprörde

När ni var med i ”Listan” på 80-talet var det någon som sa ”På bara tre minuter drog de ner 40 års kvinnokamp”. Blir det samma reaktion på lördag?

Susie: – Vi skojade om det faktiskt att hade inte den där kvinnokampen kommit längre än att två unga flickor skulle ha rivit ner det på tre minuter har man gjort ett dåligt jobb.

Lili: – De var upprörda för att vi visade en del av magen. Nu hade det inte varit någonting men då var det en annan genomslagskraft. Och sen var det väl våra läppar med rosa och rött.

Inte knallrött längre

Slogs ni om vem som skulle ha vilken färg på läppstiftet på 80-talet?

Lili: – Vi var ju discotjejer. Jag har alltid haft rosa. Susie har gillat rött.

Susie: – Jag har väl släppt det här fruktansvärt knallröda som inte är så snyggt längre. Men vi kommer nog ha en variant av rött och rosa i sändningen.

När vaknade ni senast och tänkte ”Nu ska jag aldrig mer dricka”?

Susie: – Jag är nykterist så det har aldrig hänt. Jag har aldrig ens druckit ett helt vinglas.

Lili: - Det var nog efter nyårsfesten förra året när det blev lite för mycket av det goda. Men det glömmer man snart och dricker vin igen. Men jag började faktiskt inte dricka alkohol förrän jag var 23 år.

”Inte intresserade”

Ni hade många groupies på åttiotalet. Vad var det sjukaste som hände?

Lili: – Killarna tog sig in i bland på hotellrummet och låg klara och färdiga i sängen. Som att det skulle ha hjälpt, vi var inte ett dugg intresserade.

Susie: – Någon gömde sig i garderoben också och de skickade in sina kontokort under dörren och trodde att de imponerade. Vi hade poliseskort in på ställena så fötterna hängde i luften så man nästan bars in. På ett ställe var det flera hundra epa-traktorer som inte kom fram.

Lili: – Det har ju kommit friarpaket med ring, kokboken ”Hemmets ABC” och att det står att han har traktor och äger si och så mycket land. Jag nappade inte.

Susie: – Åh, kommer du i håg när vi fick den där jätteförsändelsen med sexleksaker? Det var allt från jättedildos till konstiga ägg. Vår pappa Paavo hämtade ut paketet dessutom för vi bodde hemma fortfarande.

”Jag visade brösten”

Vilket minne får er att rodna av skam?

Susie: – Det var lite pinsamt när jag hade genomskinliga byxor på mig i en galasändning och såg det först efteråt.

Lili: – I videon till ”When eagles fly” åkte toppen ner så jag visade brösten. Det kom ju inte med sen så klart men det var pinsamt bara att redigerarna fick se dem. Nakengrejer är jobbiga för vi är ganska pryda.

”Höll på att spy”

Vilka droger har ni testat?

Lili: – Susie, kommer du i håg vad vi gjorde ute på Djurgården?

Susie: – Ja, men det funkade ju inte. Det var hasch fast vi hade aldrig ens rökt cigaretter så när man fick in det där i munnen höll vi ju på att spy.

När ni la av i början av nittiotalet hade ni tröttnat på varandra. Är inte det ett svepskäl för att ni var osams?

Lili: – Nej, det tycker jag inte. Det var flera faktorer. Vi ville inte fortsätta med Lili & Susie-konceptet. Så det tog stopp. Vi levde helt skilda liv och gör det fortfarande och sågs i stort sett bara på familjefester.

Susie: – Vi var inte osams men drog åt olika håll. Egentligen var det sunt att släppa taget. Nu är vi hungriga igen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln