Mode

Smala kvinnors hemligheter

Av: 

Julia Klingener

Jessica Alba, Megan Fox och Liz Hurley har stenkoll på sina kroppar. Så klart med hjälp av diverse proffs...

Jessica Alba, Megan Fox och Liz Hurley har stenkoll på sina kroppar. Så klart med hjälp av diverse proffs...

NÖJE

Att hålla sig smal handlar inte om bantning utan ett smart förhållningssätt till mat. Lär dig hemligheterna som smala kvinnor lever efter.

Vad tror du om reglerna? Har du testat? Diskutera nedan!

De sover mera

Studier har visat att smala kvinnor sover upp till 2 timmar längre per dygn än de som är överviktiga. Sömnbrist får nämligen kroppen att bilda mer av ämnet ghrelin som ökar hungerkänslorna samt Cortisol som reglerar omsättningen av fett och socker i kroppen.

De väger sig varje dag.

Det har länge propagerats för att man bör strunta i vågen men smala kvinnor vet bättre. Genom att ställa sig på vågen varje dag är det lättare att upptäcka små viktuppgångar och hindra att extrakilon smyger sig på.

De äter frukost

Att skippa frukosten för en Take-away latte från Seven Eleven är ingenting för smala kvinnor. En nyligen gjord studie från Universitet i Minnesota visar att de som regelbundet äter frukost väger 2.3 kg mindre än de som hoppar över den, trots att de får i sig mer kalorier under hela dagens lopp. Det beror på att ämnesomsättningen får en kickstart på morgonen och att de som äter frukost rör på sig mera.

De äter allt – i lagom mängder

En av de största viktmyterna är att smala Hollywoodstjärnor jämt äter bantningsmat. Det är helt fel. De flesta stjärnor och vanliga smala kvinnor äter både bröd, smör och gräddiga såser fast i lagom mängder. Liz Hurley brukar exempelvis börja dagen med bacon till frukost för att sedan kompensera med en matig sallad till lunch.

De planerar i förväg

Att hoppa över en lunch för att sedan panikslänga sig över bullfatet på jobbfikan är inget som smala kvinnor gärna gör. De äter istället regelbundet och ser till att alltid ligga ett steg före i planeringen. Ska de exempelvis på en sen middag ser de till att äta något lätt innan så att de inte kommer vrålhungriga till festen och riskerar att överräta på buffen.

De väljer belåtenhet före mättnad

På en hungerskala från 1 – 10 så slutar smala kvinnor äta på nivå 8 menar Dr Jill Fleming som skrivit boken ” Thin People dont clean their plates”. Resten av oss slutar inte förrän på 10 eller 11 då vi är på gränsen till matkoma-stadiet. Ändra mönstret genom att då och då lägga ner dina bestick och känna av var du ligger på hungerskalan. Förmodligen märker du att du är mätt redan innan maten är slut på tallriken.

De äter hemma

Enligt en ny undersökning gjord av Center for Disease Control i USA visade att de som hoppade över restaurangbesök jämfört med dem som åt ute två gånger i veckan hade hela 62% bättre chans att hålla sin vikt. Att ständigt äta luncher och middagar på restaurang är alltså inget för smala kvinnor som hellre tar med sig en nyttig matlåda.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode