Video visar hiphop-producentens dödskörning

Publicerad 2015-03-10

Suge Knight körde över två – en dog

Övervakningsfilm visar när Suge Knight mejar ner två personer med sin bil på en parkering.

Familjen till den döde Terry Carter vill visa sanningen.

Knight hävdar däremot att filmen visar hans oskuld, då han kände sig dödshotad.

Efter ett bråk körde hiphop-mogulen Suge Knight över Terry Carter – som skadades så svårt att han avled på sjukhus. Knight sitter nu anhållen misstänkt för mord.

Händelsen ägde rum den 30 januari i staden Compton i södra Kalifornien. Suge Knight, som grundade det berömda skivbolaget Death Row Records 1991, kom till inspelningen av filmen om hiphopgruppen NWA. Han blev avvisad från platsen och tog sig i stället till en hamburgerrestaurang i närheten, för att prata med Dr Dre som medverkade i filmen.

Tmz.com har nu laddat upp en övervakningsfilm från restaurangen, på begäran av Terry Carters familj. Videon visar hur Knight först backar över säkerhetsansvarige för filminspelningen, Cle ”Bone” Sloan, som fick allvarliga skador, för att sedan köra över Carter som senare avled på sjukhus.

Hoppas bli friad

Knight hävdar att han inte hade för avsikt att köra på någon utan att han försökte fly eftersom både Carter och Sloan var beväpnade. I videon ser man hur en annan man går fram till Sloan som ligger på marken och tar någonting ur hans hand och stoppar det innanför sin byxlinning.

Knight hoppas nu att han ska bli friad eftersom filmen visar att han handlade i självförsvar, medan Carters familj hävdar att Knight var ute efter hämnd efter att ha blivit avvisad från inspelningsplatsen.

Körde Tupac vid skjutningen

Den 49-årige hiphop-profilen Suge Knight har tidigare suttit flera år i fängelse för olika brott. För knappt ett halvår sedan blev Suge Knight skjuten sex gånger under ett klubbframträdande med Chris Brown.

Suge Knight signade under 90-talet artister som Snoop Dogg och Tupac Shakur till sitt skivbolag. Det var Knight som körde bilen med Tupac som passagerare kvällen då den berömde rapparen sköts till döds i Las Vegas 1996.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln