Pernilla Wahlgren: ”Jag spontanköpte ett hus”

NÖJE

Sångerskan var tvungen att ta övergångslån

1 av 3 | Foto: Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren har tidigare berättat om sitt shoppingberoende.

Nu avslöjar hon att hon var lite för spontan när hon bytte bostad.

– Jag spontanköpte ett hus, det är inget jag kan rekommendera, säger hon i podden ”Wahlgren och Wistam”.

Pernilla Wahlgren, 47, och Sofia Wistam, 48, biktar sig i nystartade podden ”Wahlgren och Wistam”. I andra avsnittet berättar de båda om sina shoppingvanor. Pernilla Wahlgren har tidigare berättat om sitt shoppingberoende, men nu avslöjar hon också misstaget hon gjorde när hon skulle flytta.

– Jag köpte mitt nya hus innan mitt första var sålt. Jag kan inte rekommendera att spontanköpa ett hus, jag åkte på en stor skattesmäll, säger hon i podden.

Tog huslån

Hon berättar att hon var tvungen att ta ett övergångslån och att det gick så långt att revisorn fick klippa hennes kort.

– Det var det bästa han kunde göra. I dag är jag glad för det men ett tag var jag tvungen att låtsas att jag nätshoppade. Jag lade en massa varor i kundkorgen i olika webshoppar och sedan stängde jag ner datorn och glömde bort det, säger hon.

Fastnat för nätauktioner

Sofia Wistam har däremot fastnat i ett annat shoppingberoende; nätauktionssajternas budkrig.

– Det blir som en kick att sitta och buda. Och så älskar jag rea. En gång hade jag köpt ett par svindyra skor på rea och när min man Magnus såg dem och frågade om de verkligen kostat så mycket ljög jag och sa att det var artikelnumret, säger hon.

Pernilla gillar däremot inte att köpa saker på rea.

– Jag får panik av mellandagsrean. Jag har alltid jobbat mycket och haft bra ekonomi, men shit vad jag har bränt pengar i onödan. Jag tröstade mig själv med shopping, gick jag ner på stan gick jag alltid in i en butik, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM