Larsson: Kan 2,9 miljoner röster ha fel? Svaret är ja.

avMarkus Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Markus Larsson: Som 2009 – nu riskerar vi Moskvafiasko 2.0

1 av 6

ÖSTERSUND. Kan över 2,9 miljoner röster ha fel?

Ha ha ha.

Svaret är – jo.

Markus Larsson.

Man tar sig för pannan.

"I see you" med Kristin Amparo till Andra chansen?

Man tar sig för pannan en gång till.

Det överlägset bästa framförandet, och överlägset vackraste bidraget, får alltså börja om i Helsingborg?

Vi har sett det förut. Tankarna går direkt till "Moving on" med Sarah Dawn Finer som 2009 slogs ut av en elegant operettbuskis som seglade vidare och gjorde braksuccé i Moskva. Oj, så bra det gick.

Schlagergudarna fick sitta i krismöte i månader över den fadäsen. Och nu får samma sällskap ställa fram "var god stör ej"-skylten utanför mötesrummet igen.

För vänta nu här.

I första deltävlingen gick älskvärda Jessica Andersson direkt till final med en ballad som nästan var ett tomt glas vatten.

Två veckor senare får en av de starkaste balladerna som presenterats i tävlingen förbereda sig för att kvala mot, säg, Samir & Viktor i Helsingborg. Eller popfantomerna i Dolly Style.

Det skämtet är så stort och oanständigt att de råaste ståuppkomikerna just nu sitter hemma och kliar sig på hakan. Hur tusan ska de någonsin kunna kläcka något roligare och värre och mer dräpande? Situationen får Magnus Betnér att framstå som Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Här någonstans finns kärnan i att Melodifestivalen aldrig upphör att vara förvånande och fascinerande. Man kan inte slå extrem mainstream. Den ständigt närvarande galenskapen är alltid, alltid den största tonartshöjningen.

Äh, det är inget större fel på Jon Henrik Fjällgren. Han är en cool katt och svårslagen jojk 'n' roll-artist. Tredje deltävlingens absolut största höjdpunkt var presentationen av honom innan bidraget började.

Alla är löjeväckande i dem. Men inte Jon Henrik. Jag tror att han gick till final redan när han sa "renar". Men "låten" och numret "Jag är fri (manne leam frijje)" är ett litet elände.

Skicka gärna Fjällgren till Wien. Presskonferenserna kommer bli magiska och låta så här:

"Yeah". "No". "Reindeer".

Det är inget fel på Isa heller. Framtiden ligger för 16-åringens gyllene sneakers med vingar. Och genom att rita av refrängen i Taylor Swifts "Shake it off" går man långt i den här tävlingen. Varför anstränga sig i onödan?

Men på bekostnad av Amparo? Lägg av. Sluta nu. Ge upp. Nu får det vara bra, som Tommy Körberg en gång sjöng.

Men jag vill verkligen ge alla som röstade en stående ovation.

Klapp-klapp-klapp.

Ert sjuka sinne för humor slår nya rekord varje år.

Ni är tävlingens behållning.

SCHLAGERCHOCK Se klippen från Isas hemliga rockstjärneliv

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM