”Jag vill göra actionfilm”

NÖJE

Skandalsåpa ska få fart på karriären för Schenkenberg

Foto: sköter sig ”Vi håller fortfarande på att försöka lära känna varandra. Men Emma är en jättetrevlig tjej, så vi får se vad som händer", säger Marcus Schenkenberg som inte har någonting att dölja i kändissåpan "The Surreal Life".

NEW YORK

Det är mycket dokusåpa för Marcus Schenkenberg just nu.

Inte bara dejtar han Sveriges dokusåpadrottning Emma Andersson. I dagarna har hans egen skandalserie premiär i USA.

- Det finns inget som jag inte vill att Emma ska se, säger han.

Foto: Sju kändisar bor tillsammans i ett hus i Hollowood Hills. Alltihop filmas i skandalsåpan "The Surreal Life.

Det är i nya säsongen av amerikanska serien "The Surreal Life" som supermodellen Marcus Schenkenberg gör dokusåpadebut. Tillsammans med sex kändisar bor han i ett hus i Hollywood Hills - där allting filmas. Redan i första avsnittet är skandalfaktorn hög.

Tröstar "Mini-me"

Verne Troyer, "Mini-Me", blir stupfull och kissar på heltäckningsmattan. Adrianne Curry från "America"s next top model" slänger av sig kläderna och badar naken. Marcus ser mest chockad ut.

- Jag är den lugna personen i serien och hjälper de andra. När vi till exempel var ute och campade utfärdades det björnvarning och Verne, "Mini-Me", blev väldigt rädd och fick sova i mitt tält, säger Marcus Schenkenberg som även fanns till hans för show-brotterskan och Playboymodellen "Chyna Doll", Joanie Laurer.

Gör bort sig

- Hon hade försökt begå självmord på grund av pojkvänsproblem bara några månader tidigare, så hon var väldigt instabil och kunde börja gråta helt plötsligt. Jag pratade och stöttade henne mycket under serien.

"The Surreal Life" har blivit populärt i USA tack vare sina excentriska kändisar som gör bort sig. Men Marcus är inte orolig över vad nyfunna vännen Emma Andersson ska tycka när hon ser hans upptåg i programmet.

- Det finns inget som jag inte vill att Emma ska se. Jag skötte mig bra. Jag skulle aldrig hångla framför ett par kameror.

Emma är en luttrad dokusåpakändis. Har hon kommit med några råd eller tips?

- Nej, serien var redan inspelad när vi träffades och sen var det nog annorlunda för henne. Hon blev känd för att hon var med i en dokusåpa, jag är med i en dokusåpa för att jag redan är känd.

Men Marcus sticker inte under stolen med att han är med i serien för att få än mer uppmärksamhet.

Vill synas

- Jag har jobbat som sportreporter på italiensk tv de två sista åren och inte synts i USA på ett tag. Jag tycker det här är ett bra sätt att få publicitet, säger Schenkenberg som lämnat modellandet bakom sig och nu siktar på en filmkarriär.

- Actionfilm är väl det som passar mig bäst eftersom jag är vältränad och det verkar roligt att skjuta och spränga saker i luften.

"The Surreal Life" har premiär 9 januari på amerikanska tv-kanalen VH1. Svenska Kanal 5 funderar på att köpa in säsongen och visa den senare i vår.

Robert Andersson