Peter Jöback

Nöjesbladet avslöjar: Hon blir Peter Jöbacks nya ”Christine”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Gör kvinnliga huvudrollen när ”Phantom of the opera” sätts upp i Stockholm

Hon blir Peter Jöbacks nya ”Christine”.

Nöjesbladet kan avslöja att Emmi Christensson, 31, gör den kvinnliga huvudrollen i ”Phantom of the opera” på Cirkus.

– Det här har varit min ultimata drömroll sen jag var liten, säger hon.

Hon väckte uppmärksamhet som världens första blonda ”Christine” när hon efter 30 år av brunetter och mörka peruker tog över huvudrollen på anrika ”Her majesty's theatre” i London i september förra året.

– Cameron Mackintosh, den stora musikalproducenten hade bara sagt "ja, vi tar henne och hon ska vara blond", det blev ju en stor grej bland fans som var vana vid att se Christine som brunett och jag hade också räknat med det, säger Emmi Christensson.

Blir ”Christine” i Stockholm

Nu kan Nöjesbladet avslöja att det blir hon som gör Peter Jöbacks fantom sällskap på scenen när ”Phantom of the Opera” sätts upp på Cirkus i Stockholm hösten 2016.

– Men det är en annan producent i Stockholm så vi vet inte om det blir en blond ”Christine” på Cirkus. Jag är gärna brunhårig också, säger Emmi Christensson.

Peter Jöback var den som uppmärksammade produktionen i London på Emmi Christensson inför hennes första provspelningar för rollen där. Nu får de spela tillsammans i demonproducenten Andrew Lloyd Webbers musikal, fast på svenska.

– Det tycker jag ska bli det mest spännande, med språket, vi har ju båda gjort den på engelska förut, men nu kanske man kommer ännu närmare det man sjunger, säger Peter Jöback.

Med på Jöbacks turné

Emmi Christensson kommer fortsätta spela rollen som ”Christine” i London fram till nästa sommar innan hon kan ändra fokus till den svenska uppsättningen.

Men hon och Peter Jöback får ändå tillfälle att tjuvträna lite. Emmi Christensson är en av gästartisterna på Jöbacks turnéföreställning ”I love musicals” som har premiär i Oslo på fredag.

– Emmi är med och gör bland annat en låt från ”Fantomen” med mig. Det känns jättekul att vi fick ihop det här, säger Peter Jöback.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Jöback

Andrew Lloyd Webber

Scen