Kim Cattralls bror mystiskt död: ”En stor sorg”

1 av 2 | Foto: Evan Agostini / AP
Kim Cattrall.
NÖJE

Kim Cattralls yngre bror försvann spårlöst den 30 januari.

Skådespelaren gick ut med en efterlysning på lördagen.

Timmar senare meddelade hon att brodern är död.

På lördagen bad ”Sex and the city”-stjärnan Kim Cattrall, 61, förtvivlat om hjälp på sociala medier. Hennes bror, Christopher Cattrall, hade försvunnit från hemmet i Kanada. Hon meddelade att han varit borta sedan den 30 januari. Kim Cattrall tyckte att hans plötsliga frånvaro var mystisk.

”SAKNAD! Hans nycklar, mobiltelefon och plånbok ligger på bordet och ytterdörren är olåst. Det här är inte likt Chris. Han skulle aldrig gå hemifrån utan att låsa och lämna sina saker eller sina sju älskade hundar”, skriver hon i ett inlägg på Instagram följt av en detaljerad beskrivning av sin brors utseende samt en uppmaning att höra av sig till polis om man sett honom.

Men på söndagen kom en tragisk uppföljning – att Christopher är död.

”Det är med stor sorg som jag själv och min familj meddelar vår son och min brors, Chris Cattrall, oväntade död. Vi ber om att få bli lämnade ifred men vi vill tacka alla ni på sociala medier för er kärlek och ert stöd i denna svåra tid.”

Poliskällor uppger för CTV att Christopher Cattrall hittades död på sin egendom i Lacombe, Alta. Dödsfallet är inte misstänkt enligt polisen, men omständigheterna kring hans död fortsätter att utredas.

Christopher var en av skådespelarens tre syskon och hennes ende bror. Han blev 55 år.

Kim Cattrall är bland annat aktuell i svenska tv-serien ”Modus”, som visas på C More och i vilken hon spelar amerikanska presidenten Helen Tyler.

ARTIKELN HANDLAR OM