Molly Sandén nervös inför Musikhjälpen: ”Har stressdrömmar”

avLinn Elmervik

1 av 3 | Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström Molly Sandén.

Hon har varit artist i över tio år.

Men i ”Musikhjälpen” tar sig Molly Sandén, 25, an rollen som programledare för första gången.

Uppdraget kommer med viss press.

– Jag kunde inte riktigt sova i natt, säger hon.

I kväll kliver Molly Sandén in i ”Musikhjälpen”-buren i Umeå tillsammans med Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi. Det är hennes första programledaruppdrag någonsin.

Den nya rollen gör Molly Sandén nervös.

– Det är såklart jättemycket blandade känslor. Jag kunde inte riktigt sova i natt. Massa stressdrömmar och livesänd radio och panikkänslor, säger artisten några timmar innan inlåsningen.

Pressen kommer delvis med anledning av de senaste årens succésiffror för ”Musikhjälpen”.

– Man känner ju att man har lite att leva upp till. Tidigare år har det alltid varit en enorm succé, och man vill ju inte vara det där året som inte var bra. Man har mycket att leva upp till.

”Har varit en dröm”

Molly har tidigare medverkat i ”Musikhjälpen” som artist. Nu ser hon fram emot att ta sig an jobbet som programledare, ett uppdrag hon drömt om sedan barnsben.

– Det är någonting som jag verkligen velat. Det har varit en liten dröm. ”Musikhjälpen” har en väldigt ärofylld klang och hela atmosfären är så fin. Det känns som en ära att få vara i centrum av den positiva orkanen av engagemang. Det känns superlyxigt, säger hon.

De senaste dagarna har Molly Sandén förberett sig genom att ta hand om sig själv.

– Jag har kollat på gamla säsonger och försökt må bra i allmänhet. Försöka vara hyfsat grundstabil när man kommer in, för det är kanske inte det man kommer vara när man går ut. Försökt träna bra, äta bra och sova mycket.

”Det fysiska är jag inte rädd för”

Men hon är mer nervös för den känslomässiga utmaningen än det faktum att hon ska tillbringa den närmsta veckan inlåst i en bur.

– Det fysiska är jag inte så rädd för. Just nu i alla fall, men det kan ju hinnas ändras under veckan. Det är nog mest det psykiska, känslo-berg-och- dalbanan. Att balansera tunga, tunga inslag och gråten i halsen med att gå över till en happy låt. Den balansen tror jag blir svårast, säger hon.

”Musikhjälpen” är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen och startar i kväll klockan 20.00. Årets upplaga har temat ”Barn är inte till salu”.

ARTIKELN HANDLAR OM