Roger Pontare tvingas lämna ”Stjärnornas stjärna”

avMathilde Albinsson

Temat för kvällen var soul.

Det slutade med att tittarna röstade hem Roger Pontare i ”Stjärnornas stjärna”.

– Jag blir sorgsen av att lämna. Det är vemodigt, säger han till Nöjesbladet.

Den experimentella resan genom olika musikaliska genrer tog i kväll slut för Roger Pontare, 66.

Deltagarna har tagit sig an country, latino och hårdrock. Men det var soul-temat i det fjärde programmet som blev hans fall.

Han uttrycker en sorg över att åka hem – men inte för tävlingens skull. Däremot känns det tråkigt att lämna artistkollegorna.

– Jag gillar inte avsked överhuvudtaget. Jag är född sådan. Jag blir sorgsen av att lämna, det är vemodigt. Det har blivit en väldig sammanhållning utan konkurrens, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det är vackert att det känns så. Det blir inte så dramatiskt. Någon måste ju lämna, och det visste alla redan från början. Men det har varit ruggigt roligt, det här!

Hoppades på opera-revansch

Någon besvikelse känner han inte. Nåja, det vore roligt att få visa upp sina opera-kunskaper för svenska folket, erkänner Pontare. Och det är just opera som står på schemat nästa vecka, med experthjälp av Rickard Söderberg.

– Det hade jag velat sjunga faktiskt, för jag är inte så dålig på opera. Jag har ju sjungit i operetter och hade repat in ganska bra "La donna è mobile", en aria ur ”La Traviata”. Då tror jag att jag hade fått tillbaka en hel del röster.

Veckans coach, Motown-experten och soulsångaren Larry Johnson, hyllade hans ”funkighet”, medan sångpedagogen Zannah Hultén bannade Pontare för att texta otydligt och göra en ”Peps Person-version” av samtliga utmaningar.

Åkte på grund av röstningssystemet

Men det ger han inte mycket för.

– Äsch, jag tar inte åt mig så mycket av vad coachningen säger om jag inte känner att jag borde ta åt mig. Man får sortera rätt mycket.

Istället har han sina aningar om varför kvällens röster inte räckte hela vägen: Han är inte tillräckligt aktiv på sociala medier.

– Det handlar om röstsystemet. Jag är inte med i Facebook i större omfattning, eller Instagram. Jag har inga följare. Då är det vanliga personröster som gäller, så jag tycker det är bra att jag hållit i mig så länge, säger han och utvecklar:

– Jag tycker inte det är något större fel på röstningssystemet och det är inte som att jag är en dålig förlorare, men jag har inte hängt med i tekniken bara.

1 av 2 | Foto: TV4
Det stod till slut mellan Wiktoria och Pontare om vem som skulle gå vidare.

Kommer du ge dig ut på sociala medier nu?

– Ja, det är mycket möjligt att man lär sig. Vi snackade om att man kanske ska skaffa ett konto på Instagram och jobba med det tre gånger i veckan. Tommy Nilsson jobbar ju med Instagram, och Casper. Ja, alla de som är kvar.

Vad händer nu för dig?

– Nu blir det att ligga och sola i någon snödriva uppe i Hälsingland och så ska jag följa det här varje jäkla fucking lördag. Det ska bli så roligt!

– Tommy har en ljus, fin baryton, LaGaylia sjunger nog också rätt fin opera. Det blir en rysare nästa vecka.

Programmet inleddes med en hyllning till Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Petra Mede höll ett kort tal – och lät sedan meddela att kvällen tillägnades den folkkära artisten.

– Barbro, kvällens program är till dig, sa hon i sändningen.

Tävlar vidare om titeln ”Stjärnornas stjärna” gör Tommy Nilsson, Ola Salo, LaGaylia Frazier, Casper Janebrink och Wiktoria Johansson.

”Stjärnornas stjärna” sänds lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

ARTIKELN HANDLAR OM