Han spås gå vidare från jämn semifinal

Publicerad 2013-03-02

Oddsen på sin sida Enligt spelbolagen är det Robin Stjernberg som har störst chans att gå till final efter kvällens Andra chansen.

Andra chansen har kallats för den ”tuffaste någonsin”.

Och om man ska tro på oddssättarna samt Nöjesbladets läsare blir kvällens tävling en hårfin historia.

Men om både läsarna och oddsmakarna har rätt är det en gammal ”Idol”-deltagare som stakar sig till final.

Fyra deltävlingar senare: nu är vi framme vid Andra chansen.

Melodifestivalens ”semifinal” avgörs under lördagskvällen i Karlstad.

Enligt åtta olika spelbolag är utgången inte helt självklar.

Spelbolagen är överens om att den före detta ”Idol”-deltagaren Robin Stjernberg och Martin Rolinski har störst chans att ansluta till YOHIO, Ulrik Munther, Louise Hoffsten och de andra redan finalklara artisterna.

Stjernberg får ändå ses som kvällens största favorit: inget spelbolag erbjuder mer än 1,90 gånger pengarna om han tar sig vidare från kvällens drabbning.

Samtidigt flåsar tre andra bidrag killarna i nacken.

– Det är åtta väldigt bra låtar. Jag känner att det här är ett starkare startfält än finalen. Det är bättre låtmässigt och startfältet är så varierat, säger Martin Rolinski till Nöjesbladet i dagens pappersutgåva.

Nykomlingen Anton Ewald, Caroline af Ugglas och Behrang Miri har samtliga låga odds. I Miris fall finns ett bra läge för skräll då hans lägsta odds att gå till final är 2,87 hos Bet365 och det högsta oddset uppgår till 4,33 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Svenska spel dömer ut Erik Segerstedts och Tone Damlis chanser att ta sig till final med ett odds på 11,25. Men en omröstning på nöjesbladet.se visar att duon har trogna fans. I omröstningen landar de på en andraplats med cirka en femtedel av de 1900 rösterna.

Robin Stjernberg toppar omröstningen med cirka en fjärdedel av samtliga röster.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln