Peter och Oscar Jöback har fått en dotter

Publicerad 2013-06-11

Peter & Oscar är föräldrar till en nyfödd flicka: ”Hela familjen är superlycklig”

Peter Jöback har fått sin ­största drömroll – som pappa.

Tillsammans med ­maken ­Oscar har han ­blivit förälder till en liten dotter.

– Familjen är super­lycklig, det här är verkligen något de har längtat efter, säger ­Jöbacks presskontakt Lili ­Assefa.

I lördags sjöng han på prinsessan Madeleines bröllop. Men den största anledningen till Peter ­Jöbacks Stockholmsresa i helgen var en helt annan. Möjligheten att få umgås med sin nyfödda dotter.

– Ja, jag kan bekräfta att Peter har fått en liten dotter. Han och familjen är superlycklig. Det finns inte mycket mer att säga ­annat än att det här verkligen är ­något som de alla har längtat ­efter, säger Peter ­Jöbacks presskontakt Lili Assefa.

”Intensivt år”

Enligt uppgifter till Nöjes­bladet var det därför som han avstod från prinsessan Madeleines och Chris O’Neills fest på Grand Hôtel i fredags, ­dagen före bröllopet.

I stället tog han varje tillfälle att njuta av sin nya roll som pappa och få ägna så mycket tid som möjligt med sitt barn, innan han var tvungen att resa tillbaka till New York där han just nu gör ­titelrollen i ”Fantomen på Operan”.

– Det har verkligen varit ett ­intensivt år för Peter. Han har gjort sin drömroll i Fantomen ­både i Londons West End och nu på Broadway. I går (läs: i söndags) sjöng han dessutom som första svensk på Tony-­galan. Men den allra största jackpoten är så klart att han fått en dotter. Han är så lycklig så du anar inte, ­säger Lili Assefa.

Flera gånger har Peter Jöback berättat om sin och maken Oscars längtan efter att få barn:

– Jag vill jättegärna ha barn, men jag vet inte hur. Vi håller på och funderar på det just nu, sa Peter Jöback till Aftonbladet hösten 2010, några månader ­efter att han gift sig.

”Rent privata”

Men nu vill han hålla ­detaljerna kring sin familj för sig själv.

– Nej, alla detaljer kring det är rent privata och det vill varken han eller jag gå in på, men jag kan säga att ­Peter med familj är väldigt lyckliga. Han var med under förlossningen och allt gick bra, säger Lili Assefa.

Peter Jöback berättade för första gången om sin homosexualitet i tv-programmet ”Sen kväll med Luuk” 2004.

Ett år senare visade han upp sig tillsammans med pojkvännen Oscar Nilsson under premiären av ”Mamma Mia!” på Cirkus i Stockholm.

Det blev också platsen för parets romantiska bröllop på midsommar­afton 2010 då de gifte sig i matchande ljusa kostymer. Vigselförrättare var Ma Oftedal och Efva Attling hade special­designat bröllopsringarna i vitt guld.

Fakta

Namn: Peter Arne Jöback.

Ålder: 42.

Bor: Villa på Värmdö/New York.

Familj: Nybliven pappa, gift med ­träningscoachen, samtalsterapeuten och författaren Oscar Jöback, 38.

Aktuell: Spelar huvudrollen i ”Fantomen på Operan” på Broadway.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln