Prinsessan Madeleine

Jag vet vem jag ska spana efter

Av: 

Jenny Alexandersson

Tilde Svensson.

Foto: HENRIK HANSSON

Jenny Alexandersson.

NÖJE

Ett par hundra namn på en lista kan säga ganska mycket om en människas liv.

Få svenskar känner Chris O’Neill som privatperson eller vet vem han umgås med i New York. När vi gick igenom Madeleines och Chris gästlista till bröllopet i går fick vi en unik inblick i Chris tillvaro. Namnen på hans närmaste vänner säger en del om hans och Madeleines liv på Manhattan.

På lördag fylls den högra sidan av kyrkan av miljardärer, framgångsrika finansmän, partypinglor från New Yorks societetselit, exklusiva modeskapare, sportprofiler, juvel­designer och vänner från privatskolan i Schweiz. Många av dem ler och skålar i champagne på New York Social Diary, en sajt för exklusiva vimmelpartyn i New York.
 

Men bland Chris bröllopsgäster hittar vi även indiern Arvind Singh Mewar.

Han tillhör visserligen en av Rajasthans äldsta exkungliga familjer, men startade sin hotellkarriär i USA genom att diska, byta lakan och städa. I dag är han djupt engagerad i miljöfrågor, solenergi och välgörenhet.

Här finns även Keu Zafar som har jobbat med att rusta upp utsatta innerstadsskolor och som samlar in pengar till forskning kring hjärnskador.

Tillsammans med Madeleines gäster är det en brokig skara släkt och vänner som bänkar sig i Slottskyrkan på lördag.

Lokalvårdare kommer att sitta höft mot höft med tyska prinsar, lärare med friherrar och ambassadörer med musikalstjärnor.

Kanske är det så Chris och Madeleines gemensamma framtid ser ut. En salig blandning av glamour, överklass, hårt arbete, välgörenhet och omtanke om de som inte kliver lika lätt genom livet.
 

För jag vet i alla fall vem jag kommer att spana efter på tv. Madeleine och Chris har vikt en speciell plats åt Tilde Svensson från Falun. Efter att ha kämpat hår mot sin njursjukdom är nioåringen värd att njuta all kunglig glans som finns att uppbåda på lördag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Finland–Ryssland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop