Mejla

Tara Moshizi

Beyoncé sätter ton för brustna hjärtan

NÖJE

Tara Moshizi listar artistens fem bästa låtar

Stark kvinna Budskapet i låten ”Run the world (girls)” från 2011 är kvinnlig styrka och musikvideon är en blandning av olika kulturer och tidsepoker.
Stark kvinna Budskapet i låten ”Run the world (girls)” från 2011 är kvinnlig styrka och musikvideon är en blandning av olika kulturer och tidsepoker.

”Love on top”

En solig, söt låt med Jackson 5-känsla som oförtjänt hamnat i skymundan av de stora hitsen.

”Bills, bills, bills”

Vem hade kunnat tro att en låt om att betala räkningar kunde vara så cool? Destiny’s Child starkaste singel.

”Irreplaceable”

Ingen kan sätta ton till ett brustet hjärta så som Beyoncé. Lyssna gärna extra noggrant på texten nästa gång. Och gråt en smula.

”Run the world (girls)”

Att det är brudarna som regerar visste vi redan, men Knowles peppande påminnelse är alltid lika välkommen.

”Halo”

Det spelar ingen roll hur många gånger man lyssnar på den här låten. För varje tillfälle reser sig håren på armarna på nytt.

Så många har Beyoncés skivor fått genom åren

Betyg: 3 av 5 plus

2003: Dangerously In Love

”Skillnaden mellan ”Dangerously in ­love” och Destiny’s Childs två senaste ­album är inte särskilt stor. Det saknas ­inte sensationer. Men de är för få. Helhetsintrycket blir därför rätt ordinärt.”

Betyg: 2 av 5 plus

2008: I Am... Sasha Fierce

”Tyvärr är varken ballad-Beyoncé eller hennes partyglada hälft hälften så bra som de brukar vara. Inte en enda ballad är i närheten av ”Irreplaceable”. Och dansgolvfyllare som ”Crazy in love” finns inte heller.” Jenny Seth

Betyg: 2 av 5 plus

2006: B’Day

”Beyoncé verkar ha slängt ihop sitt ­andra soloalbum i de små andrum som uppstått mellan skapandet av hennes inte helt lyckade klädlinje House of Dereon och inspelningen av filmen ”Dreamgirls”.”

Betyg: 3 av 5 plus

2011: 4

”Alltihop passar fortfarande Beyoncé perfekt. Hon är en sångerska och artist som kan fylla vilka luftslott som helst med tyngd och substans. Men bekväm Oprah Winfrey-soul lär inte vara det nya svarta.”
 

Skivor Beyoncé gjorde som en del av bandet Destiny’s Child: 1998 – Destiny’s Child, 1999 – The Writing’s on the Wall, 2001 – Survivor, 2001 – 8 Days of Christmas, 2004 – Destiny Fulfilled

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Av: 

Tara Moshizi

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tara Moshizi