Ljust? Fräscht? Då tar vi det

Lindström & Schyffert planerar flytt – till samma lyxkåk

Ljust? Check.

Fräscht? Check.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att både Henrik Schyffert och Fredrik Lindström är spekulanter på lägenheter i vad som ska bli ett av Stockholms häftigaste hus.

Henrik Schyffert, 42, och Fredrik Lindström, 47, gör just nu succé med krogshowen ”Ljust och fräscht”, där de bland annat skojar om stadsmänniskors hysteriska boletande och inredningshets. I flera intervjuer har de berättat att de fick inspiration till föreställningen när de kollade på lägenheter tillsammans.

Och nu kan Nöjesbladet avslöja att de båda komikerna är intresserade av att skriva kontrakt på våningar i samma fastighet i Stockholms innerstad, med planerad inflyttning i sommar.

”Jag jagar en dröm”

Och lägenheterna i det så kallade Ateljéhuset vid Vasaparken?

Både ljusa och fräscha – förstås.

– Jag är en sådan person till 100 procent. Jag jagar en dröm. Jag smular ner hemma i köket nu och hoppas någonstans att om jag flyttar så kommer jag att sluta med det, säger Brommabon Henrik Schyffert.

Det omrenoverade huset kommer enligt byggherren Oscar Properties att ha en ”stark internationell känsla och karaktär”. Lägenheterna är inspirerade av storstäder som New York och Los Angeles och ska rymma ”specialritad inredning, generös takhöjd och väl tilltagna fönster”.

– Det är ett häftigt hus. Vi fyller det med konst. Det är väldesignat med bra kvaliteter och bra materialval, säger ägaren och vd:n Oscar Engelbert.

Och Henrik Schyffert medger att han och Fredrik Lindström haft sådana detaljer och planerna på en flytt i tankarna när de utformat ”Ljust och fräscht”.

– Det har påverkat oss jättemycket. Hela föreställningen kommer ur det här. Man skriver om det man känner till, då blir det bäst. Jag är en del av problemet.

Han tror inte att folk som har sett ”Ljust och fräscht” kommer att bli förvånade när de får höra att huvudpersonerna själva planerar att flytta in i ett av innerstans mest exklusiva hus, tvärtom.

– Jag berättar tidigt att vi funderar på att flytta till en svindyr lägenhet i Vasastan och det är ett av de återkommande ämnena, säger han.

Inte heller Fredrik Lindström tror att planerna kan uppröra publiken:

– Jag tror inte att folk bryr sig så mycket om var vi bor någonstans. I mitt fall flyttar jag lite tillbaka till de trakter jag bodde i tidigare. Jag har bott på Östermalm, men vill tillbaka till Vasaplan.

”Schyfferts smak”

Men han har inte lika stränga krav på att lägenheten i Ateljéhuset ska vara ljus och fräsch som sin parhäst – och tänkbare granne.

– Det är väl lite mer Henrik Schyfferts smak än min. Jag vill inte ha deras grejor, utan byter ut deras kakel mot vanligt. Jag vill inte ha det där väldigt samtida som sedan blir jätteomodernt, säger han.

Publisert: