Dolores O’Riordans sista hälsning till vännen: ”Hon lät full av liv”

Polisens besked efter plötsliga dödsfallet: Ingen brottsmisstanke

avJakob Meijer

1 av 7

Polisen har inga brottsmistankar efter Cranberries-sångaren Dolores O’Riordan mystiska dödsfall i måndags.

Timmarna innan sin död hörde hon av sig till sin vän.

– Hon lät full av liv och skämtade, säger Dan Waite.

Dolores O’Riordan gick hastigt bort i måndags. Dödsorsaken är ännu okänd. På tisdagen lämnade Londonpolisen ett uttalande om att de inte misstänker något brott bakom dödsfallet och att ärendet lämnas över till rättsläkare.

Nu berättar Dan Waite, tidigare manager för Cranberries och vän till O’Riordan, att hon lämnade ett röstmeddelande till honom, natten till måndag.

O’Riordan, som hittades död i ett hotellrum i London, befann sig i staden för att bland annat spela in en coverversion av Cranberries superhit ”Zombie” tillsammans med bandet Bad Wolves. Vännen Dan Waite ska ha styrt ihop samarbetet.

– Hon sa att hon såg framemot att träffa mig och spela in sin sång, säger Dan Waite i ett uttalande, som People tagit del av.

– Hon lät full av liv, skämtade och sa att hon var glad att få träffa mig och min fru den här veckan. Nyheten om hennes bortgång är förkrossande och mina tankar går till ex-maken Don, hennes barn och hennes mamma.

Hälsning till fansen: ”Jag mår bra”

I maj förra året i London gjorde Dolores O’Riordan det som skulle bli hennes sista spelning med Cranberries. Därefter ställde bandet in flera spelningar på grund av sångarens hälsa.

För tre veckor sedan lämnade O’Riordan en hälsning på bandets Facebooksida. Hon försäkrade då sina fans att hon mådde bra och att hon även gjort sin första spelning på flera månader.

I ett twitterinlägg har bandmedlemmarna i Cranberries kommenterat sångarens död:

”Vi är förkrossade över bortgången av vår vän Dolores. Hon var en extraordinär talang och vi känner oss privilegierade att få ha varit en del av hennes liv från 1989 när vi startade The Cranberries. Världen har förlorat en sann artist idag.”

Dolores O’Riordan blev 46 år. Hon lämnar efter sig tre barn, 20, 16 och 12 år gamla.

ARTIKELN HANDLAR OM