Little Jinder samarbetar med Lykke Li

1 av 2 | Foto: Frida Vega Salomonssen
Little Jinder.
NÖJE

Det började som en varning men slutade med ett samarbete.

Little Jinder nya låt ”Hålla handen” gästas av Lykke Li.

– Hon är så äkta. Så det var en ära, säger Little Jinder i ett pressmeddelande.

Artisterna Josefin ”Little Jinder” Jinder och Lykke Li har jobbat ihop. Nya sigeln ”Hålla handen”, som släpps på fredag, är skriven av Jinder och gästas av Lykke Li. Markus Jägerstedt är producent.

Enligt Jinder handlar låten om en specifik insikt.

– Hålla handen handlar om att komma till en punkt där man inser att man faktiskt, på riktigt, är omöjlig att ha att göra med. När man kanske egentligen önskar att det vore på något annat sätt, säger hon i ett pressmeddelande.

”Ville varna henne”

Egentligen var det inte planerat att Lykke Li skulle gästa låten. Jinder hade lyssnat på hennes skiva ”Wounded Rhymes” precis innan hon skrev låten och känt att hon relaterat till texterna.

– I studion senare kom en rad i versen helt naturligt som löd ”du gör vad du vill, I follow rivers”. Jag ville egentligen bara varna henne om det så jag skickade låten... och det slutade med att det blev en duett. Hon är så äkta. Så det var en ära.

”Agerade tolk”

”I follow rivers” är Lykke Lis hitlåt från 2011. Hon beskriver själv hur hon imponerats av Jinders låtsnickeri, ord och struktur.

– Så personligt, intressant och modernt… Sen kände jag mig lite gammal för att jag inte lyckats skriva något så ungdomligt själv men sen sket jag i det och agerade senare som tolk för alla personer här i LA jag spelade den för som inte förstod svenska, säger hon.

Låtarna som vi lyssnade mest på 2017 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM

Lykke Li