Då fick Parnevik fick veta sanningen om sin pappa

Fyllde 18 – fick namnet på sin biologiska pappa

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Den pappa Bosse Parnevik vuxit upp med var inte hans biologiska.

Det fick han inte reda på förrän han fyllde 18 år.

– Jag fick reda på hans namn när jag blev myndig, säger han.

När underhållaren Bosse Parnevik fyllde 18 år berättade hans mamma Britt att Gösta, som han växt upp med, inte var hans biologiska pappa. Hans biologiska pappa hette Helmer.

– Jag fick reda på hans namn när jag blev myndig. Men jag hade redan förstått att han inte var min biologiska pappa. När jag läste om blodgrupper i skolan insåg jag att han inte kunde vara min farsa. Men han funkade ju bra som pappa ändå. Han var idrottsintresserad och vi hade mycket gemensamt, säger han till Nöjesbladet.

Bosse nämnde aldrig för sin mamma att han redan listat ut hur det låg till. Det var inte förrän han fyllde 35 som han började släktforska för att ta reda på mer om Helmer.

– Jag tänkte att mina barn kanske vill veta. Helmer och min mamma var förlovade. Ett halvår efter att jag föddes fick Helmer en son till. Och då förstår jag att mamma bröt med honom.

Sökte upp sin halvbror

Sonen hette Ulf och Parnevik valde att söka upp honom. Gösta och Bosses mamma fick i sin tur en son som också döptes till Ulf. Det innebär att Bosse då hade två halvbröder med samma namn.

En dag ringde han upp Helmers son Ulf och frågade vad hans pappa hette.

– Han heter Helmer Nordström, fick jag till svar. ”Jaha, det hette min också”, sa jag då. Så sågs vi två dagar senare och umgicks i åtta år. Tyvärr gick han bort i cancer för några år sedan.

Lämnade krans på graven

Bosse Parnevik träffade aldrig sin bilologiska pappa. Men tillsammans med sin dotter Jessica och Helmers son Ulf åkte han till Älvkarleby för att lämna en krans på Helmers grav.

Det var vinter och mycket snö. Helmer hade en liggande gravsten så den syntes inte. För att hitta den hade de bestämt träff med en pensionär som visste var stenen fanns.

– Han skulle komma och visa oss men han blev sjuk och kunde inte komma. Där stod vi med våra borstar. Jessica tänkte ”för mig till graven”, körde ner borsten och precis där hon stod läste vi ”Helmer Nordström”. Det krävdes bara ett spadtag i snön. Under ”Stjärnorna på slottet” frågade jag Regina Lund vad hon trodde och hon svarade ”Det var nog Helmer som ville skämta”.

Publicerad:

LÄS VIDARE