Carolina Gynning: ”Jag var en värsting”

avMathilde Albinsson

Carolina Gynning berättar om sina vilda ungdomsår i ”Klassfesten”.

Hon var älskad av killarna – men hatad av tjejerna.

– Jag fick hela håret fullt med tuggummi en gång, säger hon i programmet.

Carolina Gynning, 39, blev kanske Sveriges mest omskrivna person under sin medverkan i Big Brother 2004. Titeln som skandalomsusad såpadrottning har sedan dess bleknat. I dag är hon konstnär, skådespelare, företagare och entreprenör.

– Jag har fortfarande lite av min personlighet kvar, men inte hela biten. Jag är ju mamma nu, så att... Lite ansvar har jag tagit, säger Carolina Gynning i TV4:s tävlingsprogram ”Klassfesten”, där kända personer möter sina gamla klasskompisar.

Men i högstadiet var Carolina Gynning en värsting. Klassföreståndaren hade svårt att hantera den vilda eleven emellanåt.

– Det gick så långt att de ringde till mamma och sa att jag var en värsting. Att jag var med i ett värstinggäng, någon slags huligan. Hon sa inte så mycket, om jag ska vara ärlig. Jag tror att hon kände det på sig, säger hon i programmet.

Trots sin rebelliska sida hade Carolina genomgående bra betyg. Favoritämnet var bild – men det absolut bästa som fanns i skolan var rökrutan.

– Där var det kul. Där var jag och mina värstingpolare, säger hon med ett skratt.

Hon sätter nästan i halsen när hon får höra ett av sin motspelare Thomas Wassbergs bästa tonårsbus – att palla äpplen. Själv gjorde hon lite grövre hyss än så.

– Det är lite jobbigt att bekänna det här faktiskt, men det var ju så att vi brände ner en del badhytter, jag och Marie och Gunsan. Vi brände ju ner dem som redan var lite nedbrända. Vi vågade ju inte ta en fin, utan vi tog en som redan var lite halvnedbränd, säger Carolina Gynning och fortsätter:

– Det var någon trend, kan man säga. En trend i Falsterbo på den tiden. Vi tyckte ju att vi var superhäftiga, men nu i efterhand kan jag känna att det var lite gulligt ändå att man brände ner sånt som redan var bränt. Det var på något sätt ganska dumt.

1 av 2 | Foto: TV4
Carolina Gynning i ”Klassfesten”.

Carolina Gynning varvade värstingfasonerna med att vara modell. Hon var populär hos killarna, medan tjejerna var avundsjuka.

– Killarna i nian ville ligga med mig, tjejerna ville mörda mig, säger hon i programmet.

– Jag fick hela håret fullt med tuggummi en gång. En annan gång fick jag en chokladboll i ansiktet.

Hon skrattar vid minnet. Särskilt ledsen blev hon aldrig.

– Nej, det blev jag faktiskt inte. Det är det som är så konstigt, att jag inte blev det. Det kan ju tycka efteråt, ”oj vad taskigt”, men jag har alltid haft en grej att jag bara skakar av mig och sen hade jag ju världens bästa tjejgäng. Verkligen! Så vi gav tillbaka, säger hon med en blinkning.

”Klassfesten” leds av Renée Nyberg och sänds lördagar klockan 20.00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM