Taylor Swift fick fansen att vilja rösta - Trump missnöjd

Donald Trump gillar nu Swift 25 procent mindre

Foto: Evan Agostini/AP/TT
Taylor Swift på turné i New Jersey i somras. Arkivbild.

avTT

NÖJE

Taylor Swift uppmanade sina följare på Instagram att registrera sig för att rösta. Och de gjorde som hon sade. På ett dygn registrerades fler nya väljare än under hela augusti.

I ett inlägg på Instagram i söndags skrev Swift att hon tidigare varit tveksam till att gå ut offentligt med sina politiska åsikter, men att hon på grund av utvecklingen "i mitt liv och i världen de senaste två åren" nu tar ställning för Demokraternas kandidater i sin hemstat Tennessee.

"Även om jag tidigare röstat på kvinnor i politiken kan jag inte stödja Marsha Blackburn. Hennes röster i kongressen förfärar och skrämmer mig", skriver Swift om Tennessee-republikanen Marsha Blackburn.

Uppmanade att rösta

Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Enligt Swift har Blackburn bland annat röstat mot lika löner för kvinnor och hon ska vara för att låta affärsinnehavare neka hbtq-personer service.

"Det här är inte mina Tennessee-värderingar", skriver Swift och uppmanar alla att läsa på och att rösta i valet.

Enligt organisation Vote.org registrerades 65 000 röster under en 24-timmarsperiod efter Swifts Instagraminlägg, rapporterar CNN. Som jämförelse registrerades 190 178 nya väljare genom sajten under hela september och 56 669 i augusti. I sitt inlägg hänvisade Swift till sajten.

Räknat i följare är Taylor Swift är stor makthavare på internet. På Instagram har hon med sina 112 miljoner följare det åttonde mest följda individuella kontot i världen. Och på Twitter är hon global femma – avsevärt större än presidenten, med 84 miljoner följare mot Trumps 55 miljoner.

Trump missnöjd

Donald Trump har tidigare verkat väldigt förtjust i Swift, 2012 kallade han henne fantastisk enligt nyhetsbyrån Reuters. Men efter sångerskans Instagram-inlägg låter det annorlunda.

– Vi kan säga att jag gillar Taylors musik ungefär 25 procent mindre nu, okej? sade presidenten till ett medieuppbåd på måndagen.

Den nu 28-åriga Taylor Swift slog igenom 2006 och är enligt Forbes årliga lista den näst bäst betalda kvinnan i musikbranschen. Förra året släppte hon succéalbumet "Reputation".

Här är de mest streamade låtarna på Spotify 00:60
ARTIKELN HANDLAR OM