Skäm bort dig som kändisarna

NÖJE

Svenska Eva har öppnat lyx-spa i Dubai

Foto: Mmm, tänk att få ta ett exotiskt blombad.

Det glittrande glamouremiratet Dubai har förvandlats till en spadestination för alla smaker och plånböcker.

Nu har svenskan Eva Malmström öppnat ett Six Senses spa dit kändisar som Orlando Bloom och Bruce Willis redan söker sig.

Foto: Orlando Bloom – en av kändisarna som varit på Eva Malmströms spa i Dubai.

Det doftar kryddigt av bergamott och citrongräs. Luften är stilla och värmen når strax över 30 plus.

Vi befinner oss i en nyversion av ”Tusen och en natt”, med vindlande souker i terracotta, flämtande ljuslyktor, gyllene pelare och blommande bougainvillea.

Bara månader efter starten har Six Senses spa i Dubai valts till ett av världens 25 bästa span av magasinet Great Spa Escapes.

Som i Venedig

Med sin blandning av lyxiga heldagskurer och traditionella spabehandlingar har Six Senses blivit det mest besökta spat i emiratet.

Six Senses ligger i resorten Madinat Jumeirah, och där bodde också nyligen Björn Borg och hans Patricia i en av de arabiska villorna längs de konstgjorda kanalerna.

Precis som i Venedig glider små båtar mellan kajerna och tar gästerna från hotellen till restauranger, shopping, tennisbanor, konserter, teater – och span.

Madinat Jumeirah är en fantastisk kopia av ett gammalt arabiskt palats, med tinnar och torn, gyllene kupoler och glödande rökelse.

Även Six Senses är inrett i traditionell arabisk stil och erbjuder spabehandlingar för kvinnor, män, bröllopspar och även en massagemeny för barn under tolv år, vilket är unikt i spavärlden som brukar vara stängd för barn under 16 år.

Varva ner på Madonna-sätt

Madonna gör det. Demi Moore gör det också, liksom Kate Moss.

Du kan också testa – urgamla hälsovetenskapen ayurveda.

Foto: Yoga i gryningen.

Läs mer:

Petra Weiss

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode